DMI deler varsel om voldsomt vejr i store dele af landet

16/09/2023 07:12

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har udsendt et varsel om voldsomt vejr, som rammer store dele af landet.

Mest læste i dag

Hvis du har planer om at begive dig ud i trafikken lørdag morgen, er det vigtigt at være opmærksom.

DMI har nemlig udsendt et varsel og en risikomelding om voldsomt vejr. Det betyder, at varslet og risikomeldingen dækker stort set hele landet.

Konkret bliver der varslet om, at der er tæt tåge, som forværrer dit udsyn. Der meldes om en sigtbarhed på under 100 meter, hvorfor der er tale om tæt tåge.

Varslet gælder for hele Jylland, Fyn og Nordsjælland. Derfor skal man som beboer i disse områder forvente, at der er tæt tåge fra kl. 06 til kl. 09 lørdag morgen.

For resten af Sjælland, foruden hovedstadsområdet, er der kun tale om en risikomelding. Det betyder, at det ikke er sikkert, at der vil være tæt tåge, men det kan ikke udelukkes.

Derfor er det også kun ganske få dele af landet, der kan glæde sig over at gå fri af det farlige vejr. Konkret er det faktisk kun Lolland-Falster, Bornholm, Samsø, Læsø, Ærø og Langeland, der ender med at gå helt fri.

"Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter," lyder det fra DMI ifølge B.T.

Når der er tale om et risikovarsel, opfordres borgerne til at holde øje med, hvordan vejret udviklet sig. Det skyldes, at der ikke er en garanti for, at de vil blive ramt af det udmeldte vejr.

"Fugtig luft over landet kombineret med svag vind og kun ringe skydække giver god mulighed for dannelse af tåge," lyder det fra vagthavende meteorolog Henning Gisselø i varslet.

Bevæger du dig udenfor efter kl. 09 lørdag morgen, bør det ikke være et problem. Både varslet og risikomeldingen gælder nemlig kun frem til dette tidspunkt.