DMI har udsendt kategori 2-varsel: Farligt vejr på vej

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke længere til at komme udenom, at vinteren har meldt sig ankomst, efter DMI har udsendt et varsel om farligt vejr.

Flere steder i landet er danskerne vågnet op til sne udenfor vinduet. Nogle steder i landet er der dog faldet mere sne end andre.

Læs også

Kvinde dræbt af tog: Forsøgte at krydse banelegeme

Blandt andet har den sydlige del af Sjælland fået en del sne. Det samme gør sig gældende for Falster og Møn, hvor mængden af sne også har været i den høje ende.

Der er dog intet, der tyder på, at det kommer til at høre op. Tværtimod viser prognoser, at der kommer til at falde endnu mere sne i løbet af søndagen.

Dette har medført, at DMI har set sig nødsaget til at udsende en kategori 2-varsel om farligt vejr.

Konkret skyldes dette, at de har en forventning om, at der vil forekomme et kraftigt snefald i løbet af søndagen. Både i den sydlige del af Sjælland samt på Falster og Møn, vil det fortsætte med at sne.

Lokalt er der allerede meldinger om mellem 15 og 25 cm sne. Frem til klokken 18 søndag aften vil bygerne fortsætte med at drive ind fra Østersøen, hvorfor der lokalt kan komme yderligere 15 til 20 cm sne i disse områder.

Sydøst for Falster befinder der sig et lavtryk med tilhørende okklusion, som bevæger sig langsomt mod sydvest. Som følge af dette, vil område rammes af en østlig og nordøstlig vind med mange snebyger.

Først i løbet af aftenen vil vinden dreje om i nord, hvilket vil have den effekt, at der vil blive færre snebyger i området.

Læs også

DMI advarer mod kraftigt snefald

De kraftige snebyger dannes af en perfekt cocktail af varmt havvand og kold luft i højden. Snebygerne fortsættes at komme som perler på en snor, hvilket lokalt kan give store snemængder.

 

Dagens Gossip