DMI med endnu en trist melding: Her rammer skybrud og kraftig regn

Skrevet af Sarah S

01/08/2023
I dag er der risiko for skybrud og kraftig regn, sådan lyder meldingen fra DMI.

Dagens topnyheder

Sommeren har bestemt ikke vist sig fra sin varmeste og tørreste side den seneste måned. Desværre bliver det heller ikke i dag, at danskerne kan se frem til varme og sol - tværtimod.

Der meldes nemlig om risiko for skybrud og kraftig regn i dag. Risikomeldingen fra DMI gælder fra frem til tirsdag kl. 20.00.

Det er næsten hele landet der er ramt af risikomeldingen - på nær enkle områder i Nordjylland.

"Der er risiko for kraftig regn, lokalt mellem 25 og 35 mm på 6 timer. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min," skriver DMI under de ramte områder på kortet. Man bør desuden ved en risikomelding, som DMI har udsendt omkring kraftig regn og skybrud, være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i området man befinder sig i.

"De første dage af august fortsætter vejrmæssigt hvor juli slap, altså med ustadigt dansk sommervejr. Der kommer både perioder med sol, byger og regn og de højeste dagtemperaturer lander i omegnen af 20 grader. Vinden vil overvejende komme fra vestlige retninger og i perioder blive frisk til hård," lyder det desuden fra DMI.

Våd juli slår rekord

Det er nok ikke gået mange forbi, at denne juli har været meget regnfuld og knap så varm. Hos DMI kan man berette, at det faktisk er den har slået rekord.

Den gamle nedbørsrekord fra 1931 blev nemlig slået i juli i år.

Efter en både solrig og meget tør forsommer, tog vejret noget af en drejning i juli, præcis som mange stod over for en velfortjent sommerferie… Nærmest fra første dag stod fronter, regn og byger i kø for at komme indover Danmark og den tendens har holdt ved hele vejen frem til nu, hvor vi kan skriver 1. august. Faktisk har juli måned i år ikke bare været våd, den har været plaskvåd hvilket landstallet for nedbør da også viser," lyder det fra DMI.

Den 9. juli i 1931, faldt der på Ærø 169 mm regn på et døgn. På DMIs vejrkort, kan man se, at der i juli måned i år, har været op til 200 mm nedbør.

Det kan du se på kortet her.