DMI med ny vinterprognose: Så meget sne får danskerne i januar

Skrevet af Jesper Bengtson

23/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder fortsat ikke om hvid jul.

Dagens topnyheder

Nu er sæsonprognosen for årets koldeste årstid blevet opdateret igen.

Sidste gang DMI opdaterede sæsonprognosen, blev der kastet lys over, hvilken slags vejr danskerne ville kunne opleve i december måned.

Da DMI ikke meldte om sne blev det den ikke-hvide jul, der løb med overskrifterne. Sæsonprognosen er nu igen blevet opdateret, og det betyder, at danskerne nu kan få et indblik i, hvad der forventes af den første måned i 2024.

Først skal der dog dykkes ned i, hvad DMI skriver om december måned efter opdateringen af sæsonprognosen.

I december forventes det, at langt størstedelen af de lavtrykkene vil tage turen nord om Danmark, hvilket vil medføre mildt vejr og regnfulde fronter, der bevæger sig ind over landet fra sydvest eller vest. Dette vil blot give korte perioder med opklaringer mellem bygerne og sparsomme solstrejf.

Der er dog også mulighed for, at et højtryk bygger op over Centraleuropa og tvinger lavtryksbanen nordpå, hvilket kan føre til mildere og tørrere dage med sporadisk nattefrost og øget forekomst af dis, tåge og skyer.

Derudover er det også en mulighed, at et højtryk over Nordøsteuropa kan sende kold og tør luft ind over Danmark fra øst. Dette vil dog kun ske i en kort periode, såfremt det hænder.

Samlet set forventes temperaturen at ligge over det normale, mens nedbørsmængderne kan ende en smule eller endda betydeligt over gennemsnittet, især hvis flere lavtryk bevæger sig over landet.

Der er stadig ikke meldt om sne i julemåneden, hvorfor det fortsat ser ud til, at danskerne må drømme sig til en hvid jul.

I januar ser det ud til, at vejret vil træde i decemberens fodspor.

En kraftig lavtryksbane fra Nordatlanten mod Island og Nordskandinavien vil fortsat dominere, mens et højtryk over Mellem- og Sydeuropa forventes at påvirke vejret. Dette betyder fortsat mildt, vådt og ustabilt vejr fra vest.

Der er dog håb om mere stabilt vejr - især hvis højtryk eller højtryksrygge bygges op over landet. Afhængigt af højtrykkets position kan januar både byde på mildere eller koldere perioder.

Temperaturen ser ud til at forblive over gennemsnittet, men som måneden skrider frem, ser det ud til, at temperaturen vil falde. Nedbørsmængderne forventes at forblive en smule eller endda betydeligt over det normale, men med tendens til en tørrere afslutning på måneden.

I sæsonprognosen udelader DMI endnu engang sneen, men da der er en vis usikkerhed forbundet med vejrprognoser langt ude i fremtiden, skal man aldrig sige aldrig.