DMI melder ud: Mulig varsling på vej

Skrevet af Nicolai Steinicke

09/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI kan ikke udelukke, at det sker senere i dag.

Dagens topnyheder

Det er nu blevet lørdag den 9. december, og det betyder, at der blot er 15 dage til juleaften.

Med nedtællingen i fuld gang og masser af sne i den seneste tid har der også været flere anledninger til at bringe termen 'hvid jul' frem. Dog er der i skrivende stund ikke gode muligheder for, at det kommer til at ske, men langtidsprognoserne hos DMI og TV 2 Vejret udelukker ikke, at danskernes ønske går i opfyldelse.

Dog er der meget i vejrbilledet, der kan nå at ændre sig, når man kigger på prognoser, der ligger så langt ude i fremtiden, og derfor dykker vi nu ned i dagens prognose, som alt andet lige vil være mere til at stole på.

Dagens vejr

Dagens vejrudsigt byder på en kølig start, med temperaturer lige over frysepunktet de fleste steder i landet. Under normale omstændigheder ville dette signalere slud eller tøsne ved nedbør, men et kommende nedbørområde fra sydvest ændrer spillereglerne.

Nedbøren forventes at bevæge sig op ad landet. På trods af den lave temperatur vil nedbøren hovedsageligt manifestere sig som regn, takket være et varmt luftlag cirka 800 meter over jorden med en temperatur på omkring 3 grader.

Nordjylland vil dog opleve en mere nuanceret meteorologisk ballet, da det varme lag her ikke er lige så fremtrædende, hvilket potentielt kan resultere i lokal slud og måske endda tøsne.

Efter nedbøren forventes der dannelse af tåge i mange områder. Dette skyldes, at det lette tøvejr, typisk mellem 1 og 4 grader, vil forårsage smeltende sne og tilføre fugt til de lavere luftlag over en relativt kold sneoverflade.

Sigtbarheden kan falde drastisk, især mellem 100 og 500 meter, og lokalt endda under 100 meter. Ved sigtbarhed under 100 meter skriver DMI, at de vil udsende et varsel om tæt tåge.

Så hvis du befinder dig på vejene i dag, så vær opmærksom på de skiftende vejrforhold og muligheden for nedsat sigtbarhed.