DMI: Nu kommer uvejret

Nu kommer uvejret. Få alle dine hynder og havemøbler i sikkerhed. Foto: Shutterstock

Efter mange dage med sommervejr af den helt gode slags, kan vi nu se frem til en dag med uvejr. DMI fortæller, at det flere steder kan gå vildt for sig.

Allerede omkring klokken otte søndag morgen går det løs. DMI har nemlig udsendt et varsel om voldsomt vejr, der gælder fra klokken otte søndag morgen. Varslet gælder for Fyn og Jylland.

Det voldsomme vejr indeholder kraftig regn, torden og måske endda skybrud. DMIs varsel gælder helt frem til klokken 15 søndag eftermiddag. Derfor kan du allerede nu med fordel sørge for, at alle dine hynder, legesager og andet godt, der flyder i haven efter de mange varmedage, bliver rykket indenfor.

Der kan ifølge DMI falde mere en 24 millimeter regn i perioden, så der er en risiko for skybrud. Et skybrud opstår ved, at der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

DMI har på twitter meldt ind med, at det er nu, der skal arbejdes på at få udetingene ind.

"Nu er det med at være klar til at tage havehynder og hængekøjer ind", skriver DMI på twitter.

Regnen starter i Sydvestjylland. Herefter vil uvejret bevæge sig østover for til sidst at ramme hovedstadsområdet søndag eftermiddag.

Regnvejret vil lokalt vare et par timer, inden det igen klarer op. Flere steder i landet hungres der også efter regnvejr efter en lang periode med varme og tørvejr.

Læs også

400 betjente rykkede ud til technofest: Politiaktionen endte med mistet hånd og sårede betjente

 

 

 

 

Dagens Gossip