DMI: Pas på når du skal ud

Foto: Shutterstock.com

Skal du færdes på de danske veje på juleaftensdag, skal du passe på.

Lillejuleaften blev store dele af Danmark ramt af snevejr, der førte til et landskab dækket i hvidt flere steder i landet.

Læs også

Tidligere Versace-model afslører sin ulækre hemmelighed: Sådan gav urin mig en sixpack

Et bud fra DMI lyder på, at der mange steder i landet fortsat ligger mellem 0,5 og 5 centimeter sne. Enkelte steder ligger der endda mere, lyder det fra meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

Til trods for, at den faldne sne flere steder er blevet udfordret af tøvejr på juleaftensdag, er DMI fortsat af den holdning, at det flere steder i landet vil blive liggende.

Derudover vil der i løbet af dagen trænge iskold polarluft ned over landet fra nord, hvilket vil sende temperaturen i Danmark godt ned. Dermed kan en hvid jul vise sig at blive en realitet mange steder i landet.

Særligt i løbet af aftenen og natten bliver det rigtig koldt. Derfor er det vigtigt at huske det varme tøj, hvis man vil ud på en gåtur efter julemaden er indtaget.

Temperaturerne vil nemlig falde til ned mellem 3 og 8 graders frost i løbet af aftenen og natten. Nogle steder vil temperaturen falde helt ned til 10 graders frost.

Skal man køre hjem sent på aftenen, skal man derfor være meget påpasselige. Da det bliver enormt koldt, bliver det også meget glat på de danske veje.

Kombinationen af mørke og glatte vej er ikke god. Derfor er det yderst vigtigt, at man kører efter forholdene, hvis man sætter sig bag rattet i sin bil i løbet af juleaftensdag. Det er især gældende, hvis man skal køre i aften eller i nat.

Læs også

65 procent af corona-indlagte testede først positiv efter indlæggelse

Flere steder er vejene ryddet og saltet, men det ændrer ikke på det faktum, at man skal være påpasselig, når man begiver sig ud i trafikken.

 

Dagens Gossip