DMI udsender advarsel: Gælder flere steder i landet

Skrevet af Nicolai Busekist

21/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har udsendt en advarsel til de danskere, der har i sinde at skulle køre på de danske veje lørdag morgen.

Mest læste i dag

Hvis du skal ud at køre lørdag morgen, er det vigtigt, at du er varsom. Det skyldes, at det er både koldt og toget fra morgenstunden.

Det har medført, at DMI har valgt at sende en advarsel ud til de danskere, der har i sinde at skulle ud at køre på vejene fra morgenstunden.

Det er en advarsel, der i høj grad er gældende på Sjælland, men også andre steder i landet, da der ifølge DMI er rimtåge flere steder landet over.

"Der er rimtåge flere steder i landet, især på Sjælland, men også på Lolland-Falster, på Fyn og nogle steder i Jylland," siger DMIs vagthavende meteorolog Trine Pedersen til B.T.

Tidligt lørdag morgen viser termometrene flere steder i landet, at temperaturen befinder sig på et sted mellem to og tre minusgrader.

Og det er netop det faktum, at der ikke blot er meget tåget, men også er frost på vejene, som kan ende med at spille trafikanterne et puds, hvorfor DMI har valgt at udsende en advarsel.

Ifølge Trine Pedersen er der tale om 'pletvis rimglatte veje' i hele landet, hvorfor man skal være varsom, uanset hvor i Danmark man skal ud at køre på vejene.

Hertil bliver der også opfordret til, at man sørger for at køre efter forholdene, i stedet for at forholde sig til, hvad den tilladte hastighed er på den pågældende strækning.

B.T. skriver også, at det af Vejdirektoratets trafik fremgår, at der er 'glat på udsatte steder', hvilket dækker de fleste steder i landet.

Ganske vist er der blevet saltet i løbet af natten, men dette ændrer ikke på, at det fortsat kan være glat.

Ifølge DMI kan tågen flere steder i landet blive liggende langt op ad dagen, mens temperaturen forventes at stige til mellem frysepunktet og 3 graders varme.