DMI udsender kategori 3-varsel: Meget farligt vejr

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt den største af alle varsler, de kan udsende. Det er en såkaldt kategori 3-varsel, der betyder meget farligt vejr.

Det er forholdsvis almindeligt, at DMI udsender en såkaldt kategori 1-varsel, som advarer mod voldsomt vejr.

I går hævede DMI så varslen til en kategori 2-varsel, og i dag har de hævet den yderligere engang til kategori 3, som er DMIs største varsel.

Læs også

Skat har fået oplysninger: Nu går de efter disse danskere

En kategori 3-varsel betyder meget farligt vejr, og det har DMI udsendt, fordi der kommer forhøjet vandstand flere steder i landet, som først kommer til at aftage natten til torsdag.

Der vil være blæsende i det meste af landet indtil onsdag middag, hvor der kan komme vindstød op til stormstyrke. Det resulterer i forhøjet vandstande flere steder i landet, særligt i forbindelse med højvande.

Her kommer der meget vand

Tirsdag eftermiddag ventes der mellem 2.0 og 3.0 meter over den normale vandstand. Ved vestkysten forventes der mellem 2.0 og 2.25 meter over den normale vandstand.

Der bliver også sendt en hel del vand ind i Limfjorden på grund af den kraftige vind, og det kan skabe problemer. Limfjorden forventes at ligge 1.3 til 1.8 meter over den normale vandstand.

I forbindelse med varslen fra DMI, er det særligt vigtigt, at man ikke opholder sig for tæt på kysterne eller på moler. Forleden blev en 41-årige kvinde og hendes otteårige søn nemlig revet i vandet, da en stor bølge overraskede dem.

Læs også

29-årig kvinde standsede i rundkørsel: Det skulle hun aldrig have gjort

 

 

Dagens Gossip