DMI udsender risikomelding: Disse områder rammes hårdest

23/09/2023 05:58

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder om vanskeligt vejr.

Mest læste i dag

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en advarsel om lokale skybrud og torden, der forventes at ramme store dele af Vest- og Sønderjylland. Varslet, som er blevet offentliggjort på DMI's officielle hjemmeside, vil være aktivt fra lørdag klokken 04:00 til lørdag klokken 12:00.

I bunden kan du på et X-opslag se, hvilke områder der bliver ramt.

I løbet af tidsrummet, hvor varslet står på, kan der i visse områder forventes voldsom nedbør, hvor regnmængderne kan nå op på hele 15 til 25 millimeter på blot 30 minutter. Dette vil medføre udfordrende vejrforhold flere steder og kræver opmærksomhed fra befolkningen.

Mens lørdagen ser ud til at blive præget af ustadigt vejr, skal dem der længes efter mere stabilt vejr ikke væbne sig med specielt meget tålmodighed. Søndag forventes at byde på stort set tørt vejr, og ifølge vagthavende meteorolog Jesper Eriksen, der har udtalt sig til B.T., vil varmen vende tilbage i den kommende uge.

"Der er nogen usikkerhed om prognoserne for næste uge. Men lige nu kunne det godt se ud til, at vi kan komme op på 22 til 24 grader fra tirsdag og ind i næste uge. Der vil i hvert fald komme gang i varmepumpen igen efter weekenden, men helt hvor varmt det bliver, ved vi ikke endnu", fortalte han.

Så selvom lørdag kan blive en våd og tumultagtig dag for Vest- og Sønderjylland, er der optimisme med hensyn til en mere solrig og varm uge, der ligger forude. Vær sikker på at holde dig opdateret med de seneste vejrprognoser fra DMI for at tage de nødvendige forholdsregler.

På billedet herunder kan det ses, hvor varslet rammer: