To døde med corona efter 3. stik

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

De to ældre mennesker, som nu begge er døde med corona, havde fået det tredje stik.

Det er blevet bekræftet, at to ældre mennesker, som begge havde fået tredje stik med coronavaccinen, er døde af coronavirus.

Det er blevet bekræftet af sundhedsmyndighederne i Middlesex County og London. 

Det skriver The London Free Press.

Læs også

Nu er det bekræftet: Omikron-varianten har ramt Danmark

Det kommer midt i en stigning af lokale indlæggelser samt en stigning i dødsantallet, herunder har man registreret tre dødsfald i løbet af tre dage, hvoraf to af dem havde fået tredje stik. 

Det siges, at de ikke havde fået det tredje stik i tide til at det var tilstrækkelig effektivt. 

Eksperterne er enige og henviser ofte til statistikker, der viser, at vaccinen mod cornavirus er tilstrækkelig effektiv til at begrænse virussens spredning og har hjulpet på symptomerne hos dem, der er blevet smittet. 

Derfor har man også i London valgt at gøre vaccinen tilgængelig for børn mellem 5 og 11 år. 

Hospitaler i knæ

Siden i mandags har man registreret 252 coronarelaterede dødsfald i London og det omkringliggende Middlesex Conty - og derfor er man nu oppe på 14.748 dødsfald, siden pandemien gjorde sit indtog for to år siden. 

Hospitalsindlæggerlser relateret til virussen stiger også, hvorfor London Health Sciences Centre fra på mandag vil begyndte at tage sig af coronapatienter - et antal, der er fordoblet i de seneste uger med ti i kritisk tilstand. 

Forældre, hvis børn er mellem 5 og 11 år, og som dermed kan få vaccinen, er dog fortsat bekymret, fortæller Ontarios sundhedsminister Christine Elliot, der fortæller, at mange familier fer tøvende. 

"Jeg synes, det er naturligt, at forældre har spørgsmål, hvorfor vi har stillet de ressourcer, de har brug for til at træffe den rigtige beslutning for deres barn, til rådighed."

  1. Hun fortæller slutteligt, at en tredjedel af de nye coronatilfælde er børn i skolealderen, hvilket "bidrager til behovet for at få børn vaccineret".
Læs også

Den royale familie erstatter prins Harry