Døde mink presser sig op fra graven

Her ses aflivede mink i Løgumkloster i Sønderjylland. Foto: Presse-fotos.dk

De døde corona-mink trænger op igennem jorden.

Et øvelsesterræn ved Holstebro er blevet omdannet til en massegrav. Aflivede coronasmittede mink er gravet ned her, og selvom der er kommet mindst en meter jord ovenpå, så presser de døde mink sig op igennem jorden.

Læs også

Nu bliver dette vigtige kort i pungen til en app

Det skriver DR.dk.

Det er naturens kræfter, der er skyld i, at de døde dyr presser sig op fra graven.

“I forbindelse med forrådnelsen kan der dannes nogle gasser, som gør, at det hele udvider sig lidt, og så får de på den måde i værste fald presset sig op af jorden,” forklarer Thomas Kristensen, der er pressechef i Rigspolitiet.

Det er sket før, at minkene er presset op igennem jorden, og myndighederne har forsøgt at holde dem nede ved at lægge mere jord ovenpå. Men jord er ikke bare jord. Det sandede jord i nærheden af Holstebro er simpelthen for let, forklarer Thomas Kristensen til DR.dk.

Derfor bliver de begravet

Alle danske mink skal aflives af frygt for virusmutation. Sådan lød det fra Mette Frederiksen på et pressemøde i starten af november. 

“Virus er muteret i mink, og den muterede virus har spredt sig til menneske,” forklarede hun og uddybede:

“Den muterede virus blandt mink kan indebære den risiko, at den kommende vaccine ikke kommer til at virke, som den skal.”

Siden da er hele sagen om mink ført til en regulær krise i regeringen, som blandt andet har kostet Mogens Jensen ministerposten. 

Læs også

Typisk december-fejl: Sådan undgår du det

 

Dagens Gossip