Dødelig snestorm i Nepal efter cyklon

En snestorm og laviner i Nepal, der er blevet ramt af usædvanligt hårdt vejr, har dræbt mindst 17 trekkere og guider i Himalaya-bjergkæden.

Der er tale om ni udlændinge og otte nepalesere, der var ude at vandre på en populær rute, siger de lokale myndigheder. Samtidig er det endnu ikke lykkedes dem at få kontakt til langt over 100 turister, der skulle opholde sig i området.

Det hårde vejr er blevet udløst af cyklonen Hudhud, der i weekenden forvoldte store ødelæggelser på Indiens østkyst.

Da vejret klarede op onsdag i de øde distrikter Mustang og Manang, lykkedes det redningsarbejdere at finde 27 strandede personer, siger myndighederne.

Ikke desto mindre kan dødstallet fortsat stige, da i alt 168 udenlandske turister har registreret sig og meddelt, at de planlagde at vandre i området. Myndighederne forsøger nu at få fat i dem, siger politichef Ganesh Rai, der leder aktionen.

Det uvejrsplagede område, som ligger i den nepalesiske del af Himalaya, har hvert år besøg af et stort antal vandrere i oktober, hvor vejret plejer at være godt.

Men i år har blandt andet cyklonen Hudhud ændret situationen. Ifølge det lokale politi faldt der onsdag 90 centimeter sne.

Flere end hver 10. turist i Nepal drager på vandretur i bjergene.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip