Dødstallet i Gazastriben er nu over 700

Skrevet af admin

|

24/07/2014

Dagens topnyheder

Antallet af dræbte i Gazastriben har natten til torsdag passeret 700. Natlige fly- og artilleriangreb fra israelsk side har kostet mindst 21 personer livet. Blandt de omkomne er flere fra den samme familie.

- Seks medlemmer af al-Aftal-familien, blandt dem en pige på fem år og en dreng på tre år, blev dræbt, siger Ashraf al-Qudra, talsmand for sundhedsmyndighederne i Gaza, til nyhedsbureauet AFP.

Israel indledte sin offensiv i Gaza den 8. juli og trods forsøg fra flere lande på at få parterne til at indgå en våbenhvile, fortsætter krigshandlingerne nu på 17. døgn.

Dødstallet er med de seneste ofre nu oppe på 718.

Indbyggere fortæller også, at det tæt befolkede område har været uden strøm hele natten efter et luftangreb mod Gazas vigtigste kraftværk.

Det israelske militærs tab er nu oppe på 32. Onsdag blev tre israelske soldater dræbt. Desuden har tre civile mistet livet i raketangreb fra Gazastriben.

Militante sendte onsdag 98 raketter ind over Israel. 25 af raketterne blev ødelagt af Israels forsvarssystem.

USA's udenrigsminister, John Kerry, fløj onsdag tilbage til Egypten fra Israel for yderligere samtaler med egyptiske fredsmæglere. Kerry mødtes tidligere på dagen med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i Tel Aviv.

- Vi har helt klart taget nogle skridt fremad, men der er stadig mere arbejde, der skal gøres, sagde Kerry.

En egyptisk embedsmand sagde onsdag, at der er mulighed for en humanitær våbenhvile i weekenden før islams årlige højdepunkt, eidfesten, der markerer afslutningen på fastemåneden ramadanen.

Hamas vil kun acceptere en våbenhvile, hvis Israel ophæver sin mangeårige blokade af Gazastriben, fastslår Khaled Meshaal, en af bevægelsens ledere.

/ritzau/Reuters