Dommer sender påståede terror-hjælpere tilbage i cellerne

En dommer i Københavns Byret ser torsdag ud til at gøre relativt kort proces i et retsmøde, hvor politiet forsøger at få lov til at spærre Omar El-Husseins påståede terror-hjælpere inde i yderligere fire uger.

Kun en halv time skulle retten bruge på at beslutte, at beviserne mod en 20-årig mand stadig er gode nok til en varetægtsfængsling.

20 minutter senere havde en 31-årig mand fået samme besked: Også han skal tilbringe mindst fire uger mere i fængsel.

To af de i alt fem påståede hjælpere er frivilligt gået med til, at varetægtsfængslingen forlænges frem til 16. juli, og dermed mangler retten klokken 11.45 blot at afgøre skæbnen for sagens yngste aktør, en lille fyr på 18 år.

Samtlige fem nægter sig skyldige i medvirken til drabene på filmmanden Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan.

Benægtelsen gælder også sigtelsen om medvirken til forsøg på at dræbe flere politifolk og livvagter.

Den yngste mand på 18 år er torsdag i retten iført hvid skjorte og sort blazer. Han er sigtet for at skaffe 22-årige Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

De fire andre på henholdsvis 20, 22, 25 og 31 år har tilknytning til det københavnske bandemiljø. De er alle sigtet for at have bortskaffet den M 95-riffel, som blev brugt ved terrorangrebet ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro.

Hertil kommer andre sigtelser om blandt andet at have skaffet den nu dræbte El-Hussein et tilflugtssted i løbet af de mange timer, hvor han var på flugt fra politiet.

Ligesom ved alle tidligere retsmøder i sagen har dommeren torsdag besluttet at lukke dørene for offentligheden. Derfor er der ingen detaljer om, hvad de sigtede siger i retten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip