DR fyrer populær vært efter 38 år

Skrevet af Henrik R

07/09/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter 38 år stopper legen for den populære DR-vært.

Dagens topnyheder

"Det er hårdt at skulle forlade et hus, der har væren en væsentlig del af mit voksne liv og vært at acceptere, at jeg ikke skulle kunne bidrage med noget fremadrettet.

Sådan kommer det blandt andet fra den legendariske DR-vært Alex Nyborg Madsen, der bekræfter, at også han er blevet offer for den store fyringsrunde.

Han forlader dermed DR efter 38 år som ansat.

Alex Nyborg Madsen kommer ikke længere til at slå sine folder i Statsradiofonien, men han ønsker fortsat at holde af idéen om DR, og det er selv om, at han "ikke har helt så varme følelser for den nuværende ledelse."

Men i et uddybende interview med SE og HØR udtaler Alex Nyborg Madsen, at han halvt havde set den komme.

"Jeg har haft en meget stærk fornemmelse af, at det var sådan, det ville ende den seneste uge, efter fyringsrunden blev offentliggjort. Jeg følte mig overbevist over, at jeg var en af dem, der stod på vippen," udtaler han over for SE og HØR.

Alex Nyborg Madsen har altid stået ved sine holdninger i DR. Han har blandt andet kæmpet for, at der blev spillet musik, som ikke lå i top 40 og som alle andre hørte.

Han mener, at dette kan have bidraget til, at han stod på vippen.

Slutteligt skriver han, at det har været hårdt at gå forbi grædende kollegaer på vej ud.

"Jeg sender de kærligste tanker til alle andre, der har fået den svære besked i dag," skriver han.

Ud af dem, der har fået beskeden, skulle 40-45 af dem arbejde i afdelingen Kultur, Børn og Unge, der blandt andet står for radiokanalen P3 samt "Debatten" og "Detektor".

"Detektor"-værten Adina Ren skriver i et opslag på Twitter, at programmet lukkes helt.