DR-program har arvet 500.000 af død lytter: Det går pengene til

Foto: Shutterstock

De har arvet intet mindre end 500.000 kroner af en lytter.

Radioprogrammet "Giro 413" er blevet testamenteret intet mindre end 500.000 kroner af en død lytter. 

Pressemeddelelsen, som DR har udsendt, bekræfter, at beløbet vil blive doneret til arbejdet med socialt udsatte børn i Danmark, som de i mange år har doneret til. 

Læs også

TV 2-kendis er gået konkurs

Man får derimod ikke at vide, hvem den afdøde lytter er, men blot, at der er tale om en fast lytter fra Esbjerg. 

"Vi er naturligvis meget taknemmelige for den smukke tanke og det store beløb, og i DR har vi besluttet, at pengene skal uddeles over de kommende to år. Det betyder, at der vil være ekstra mange kroner at søge om i den pulje, vi åbner for nu og også i den, vi åbner for den 1. december næste år," kommer det fra Ralf Richardt Strøbech, der er redaktionschef for musik på radiokanalerne P5, P6 og P8.

Lytteren døde angiveligt sidste år, og der ønskede vedkommende, at 500.000 kroner af arven skulle testamenteres til "Giro 413".

Det betyder også, at der nu er flere penge at dele ud af, når DR og "Giro 413" de næste to måneder modtager ansøgninger, der vil blive fordelt både i 2023 og 2024. 

"Privatpersoner kan ikke søge om pengene fra 'Giro 413', men det kan projekter og foreninger, der har en god idé til at lave et projekt eller gøre livet bedre for udsatte og dårligt stillede børn og unge i Danmark," forklarer 'Giro 413'-vært Peter Sten.

Men det bliver ikke Peter Sten, der kommer til at uddele pengene, da han går på pension ved årets ende. 

Det vil i stedet blive den nye vært, Ole Tøpholm, der skal sørge for at få pengene delt ud. 

Programmet uddelte tidligere i år hele 264.000 kroner til ansøgninger, de havde modtaget i december sidste år, hvilket var det største beløb i syv år. 

Beløbet forventes fordoblet i 2023 samt 2024. 

Læs også

Mand klagede over 'oppustet mave': Så gjorde lægerne chokerende fund i hans mave

 

Dagens Gossip