Du tror, at denne almindelige vane forlænger levetiden på din bil, men i virkeligheden skader du den

Skrevet af Emil Martesen

1 minut siden

|

04/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du tror, at denne almindelige vane forlænger levetiden på din bil, men ...

Dagens topnyheder

Du har helt sikkert fået smidt et hav af forskellige tricks i hovedet, når snakken falder på din bil.

Og det er bestemt også afgørende at minde bilister om vigtigheden af at vedtage gode praksisser for at bevare deres bils komponenter. At følge anbefalingerne nøje er nøglen til at undgå dyre skader på vitale dele som dæk, karosseri og meget mere.

Som du kan læse hos Autobild.es, er der en meget almindelig kørevane, som mange bilister udfører i troen på, at det er godt for deres køretøjer, men i virkeligheden kan misbrug af det ende med at ødelægge din bils motor.

Mange tror, at det at køre med lave omdrejninger hjælper dem med at vedligeholde og forlænge deres bilers motors levetid.

Sandheden er, at det at køre med høje omdrejninger kan være gavnligt for vedligeholdelsen af køretøjet, når du ved, hvornår der er det rette tidspunkt at gøre det.

At køre med høje omdrejninger kan også have sine fordele

Der er situationer, hvor det kan være fordelagtigt at køre med høje omdrejninger, forudsat at det gøres korrekt og under de rette omstændigheder. Eksperter nævner, at moderne gearkasser er strategisk designet med et større antal gear, hvor de højeste gear har til formål at aflaste motoren og tillade en mere effektiv kørsel på motorvejen.

Dette betyder, at ved at opretholde en konstant hastighed og høj fart på flade veje vil bilen forbruge mindre brændstof. Her bør du udnytte at køre med høje omdrejninger til fulde.

På den anden side kan vedligeholdelse af motoren ved lave omdrejninger forårsage, at partikelfiltre mv. kan blive tilstoppet. De er designet til at reducere skadelige emissioner og beskytte miljøet.

Ved ikke at nå optimale driftstemperaturer bliver de mindre effektive og kan opleve tilstopningsproblemer. På lang sigt kan dette forårsage en forringelse af motorens ydeevne samt en reduktion i brændstofeffektiviteten, udover at forårsage omfattende fejl.

Sammenfattende er det anbefalet at finde en passende balance mellem brug af højere gear for effektiv kørsel og at holde motoren inden for det rigtige omdrejningsområde for at undgå problemer.

At øge bilens omdrejninger skaber en større udledning af udstødningsgasser, hvilket også favoriserer en optegnelse i emissionstesten, da det vil fjerne forurenende emissioner.