Du vil ikke tro det: Så lang tid tager det hackere at finde din adgangskode

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

21/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du vil ikke tro det.

Dagens topnyheder

At hackere kan knække dine passwords hurtigere end nogensinde, er en bekymring, der berører mange.

Ifølge en ny rapport fra IT-selskabet Hive Systems kan et simpelt otte tegn langt password bestående af kun tal brydes på blot 37 sekunder.

Den skræmmende kendsgerning sætter for alvor to streger under, at man skal tage stærke passwords alvorligt.

For at beskytte sig mod hacking anbefales det, at passwords indeholder en kombination af små og store bogstaver, tal og symboler.

Hive Systems’ opdaterede skema viser, at en sådan kombination kan gøre det betydeligt sværere for hackere at knække koden. Faktisk kan det tage op til syv år at bryde et password med otte tegn, hvis det er komplekst nok.

Men det stopper ikke her.

Tilføjes blot ét ekstra tegn til passwordet, kan det tage hackere hele 479 år at bryde det.

Det skriver det norske medie abcnytheter.no.

De lægger ikke skjul på, at selvom teknologien udvikler sig hurtigt, og tiden det tager at knække passwords sandsynligvis vil falde i fremtiden, er det stadig essentielt at opretholde gode password-vaner.

Det indebærer blandt andet at bruge unikke passwords for hver tjeneste og anvende to-faktor autentifikation, hvor det er muligt.

Og skulle du sidde og blive i tvivl om, at din adgangskode kan brydes på et splitsekund, så er et konkret råd fra eksperterne at teste sikkerheden af sine passwords på sikre hjemmesider som security.org.

Desuden bør man altid være opmærksom på, om ens brugernavn og password er blevet kompromitteret, hvilket kan tjekkes via tjenester som 'Have I Been Pwned'.