Dyrlæge udsender advarsel til alle hundeejere

Skrevet af Mathias Busekist

03/03/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du skal holde ekstra øje med dig selv og din hund.

Dagens topnyheder

Blomstrende træer samt lysere, flottere dage.

Sådan vil mange mennesker umiddelbart beskrive forårssæsonen. 

Men foråret betyder samtidig flåtsæson, hvilket er skidt nyt for dig og din hund.

Det skyldes, at man er mere tilbøjelig til at blive angrebet af de blodsugende mider, mens man lufter hunden.

I den forbindelse har AniCura Dyrehospitaler meldt ud, hvordan man bedst beskytter sin hund og ikke mindst sig selv mod flåter.

"Flåter suger blod fra fugle og pattedyr og kan bære på forskellige sygdomme såsom borrelia og hjernebetændelsen TBE, der kan overføres til hunde og mennesker. Allerede i det tidlige forår, i takt med lunere temperaturer, og helt frem til efteråret er flåterne aktive, og selv om de kun i sjældne tilfælde overfører alvorlige sygdomme, bør man lige nu være særlig opmærksom som hundeejer," forklarer chefdyrlæge i AniCura Danmark, Hanne Friis, i en pressemeddelelse.

I Danmark er det typisk skovflåten, man vil støde på. Dog har også engflåten i de seneste år spredt sig hurtigt.

Derfor er det vigtigt, at man hyppigt tjekker efter flåter på både sig selv samt sit kæledyr, hvis man ofte lægger vejen forbi områder med skov eller højt græs.

"Det er først, når de har sat sig fast, at flåter kan overføre sygdomme, og derfor er det vigtigt med regelmæssige tjek, eksempelvis efter hver gåtur. Hos hunde bider de sig ofte fast omkring hoved, nakke eller øre, mens de hos mennesker sidder i områder, hvor huden er tynd, som regel i knæhaserne, på læggene eller i lysken," siger Hanne Friis.

Når flåten er fjernet, skal man egentlig blot holde øje med med eventuelle symptomer på sygdomme.

"De typiske symptomer for hunde i forbindelse med flåtbid er nedsat appetit, feber, sløvhed eller stivhed i kroppen, og i disse tilfælde skal man derfor kontakte sin dyrlæge. Det er dog meget almindeligt, at der opstår rødmen omkring området, hvor flåten har bidt sig fast, eller at området er en smule hævet. Så længe hunden ikke har symptomer, er der ingen grund til bekymring."