Effekten af en Big Mac er vild: Her er, hvad der sker med din krop på 60 minutter

Den er McDonald's svar på Cristiano Ronaldo eller Messi.

Vi taler her om burgeren, der sparker konkurrenterne lige i løgene med en smagsfest i munden.

Big Mac så dagens lys tilbage i det skelsættende år 1968 – og siden da har en tredelt hvedebolle ikke været helt den samme. 

Derudover finder man to flade bøffer, syltede agurker, lidt salat og én skive meget gul ost i 'den gyldne måges' populære spise, der sammen med Burger Kings Whopper konkurrerer om at sidde øverst på burger-tronen.

Der er dog risiko for at miste lysten til at sætte tænderene i en Big Mac, hvis man lader øjnene vandrer over den grafiske oversigt, der er lavet af hjemmesiden Fast Food Menu Price.

Selvom man nok skal tage visse elementer af oversigten med et gran salt, så tegner listen et ikke-appetitligt billede af den verdenskendte burger.

Her er, hvad der sker med din krop på én time, når du har spist en Big Mac.

Efter 10 minutter:
Menneskehjernen er en sjov fætter, da den udviklede sig dengang, hvor de fleste mennesker kæmpede med at få føde nok i hverdagen.

På den måde er vi eftersigende tilpasset til at vælge mad med masser af kalorier i.

Ifølge engelske Metro fnder man i en Big Mac omkring 540 kalorier, og derfor er burgeren noget, der kan fyre folks blodsukkeret helt i vejret på ganske kort tid.

Efter 20 minutter:
I burgerbollerne finder man ifølge Fast Food Menu Price et højt indhold af fruktose, der er et kulhydrat og noget meget sødt stads – faktisk så sødt, at det er sødere end almindeligt sukker.

Fruktose er samtidig noget, som kroppen kan blive helt afhængig af. Det har gjort fruktose til et omdiskuteret emne i sundhedskredse, der kigger arrigt på kulhydratet, der ikke giver samme mæthedsfølelse som andre kulhydrater.

Efter 30 minutter:
Ifølge Fast Food Menu Price finder man 970 milligram natrium i en Big Mac, og så meget salt kan lede til dehydrering.

Dehydrering kan føles som sult, og derfor man hurtigt få lyst til endnu mere mad.

Læs også: Her er, hvad en sukkerfri cola gør ved din krop på bare én time

Et stort indtag af natrium kan være skadeligt for nyrerne - og kan skabe problemer for hjertet, der risikerer at blive sat på overarbejde, hvilket kan lede et for højt blodtryk. I sidste ende kan man på den måde blive ramt af et hjerteslag, hvis man skal tro den amerikanske hjemmeside. 

Efter 40 minutter:
Selv om det ikke er længe siden, at man har spist Bic Mac'en, så kan man hurtigt føle sig sulten igen.

Det skyldes  ifølge Fast Food Menu Price, at man har mistet kontrollen over ens blodsukker, der skriger på mere junk food.

Efter 60 minutter:
Normalt skal kroppen bruge 24-72 timer på at fordøje mad.

Processen tager dog længere tid med burgere, da de som regel består af mere fedt, og Fast Food Menu Price forklarer, at det derfor kan tage op til tre dage for kroppen at fordøje den populære burger.

I en Big Mac finder man desuden transfedtsyre, der kan føre til kræft, hjerteproblemer og sukkersyge.

Så selvom tanken om en Big Mac kan få mundvandet til at løbe herfra og ned til den nærmeste McDonald's, så er der vist ingen tvivl om, at man ikke skal proppe burgeren i sig alt for ofte. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip