Efter længere tids sygdom: Populær dansk skuespiller død

Skrevet af Kamille Isaksen

13/02/2024
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Mest læste i dag

Den anerkendte danske skuespiller og tidligere formand for Dansk Skuespillerforbund, Henrik Petersen, er afgået ved døden i en alder af 71 år. 

Henrik Petersen sov stille ind mandag morgen efter en længere periode med sygdom, omgivet af familie og nære venner.

Det bekræfter familien overfor Ekstra Bladet

Efter at være blevet uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1976, bidrog Henrik Petersen med markante roller i både tv-serier som 'Bryggeren' og 'Landsbyen' samt i film som 'Submarino' og 'Drabet'. Ud over hans bidrag foran kameraet og på scenen, var han også kendt for sit engagement bag kulissen. Han var medejer af det populære natværtshus Alléenberg i Frederiksberg, et samlingspunkt for branchefolk, hvor Henrik Petersen var en velkendt og elsket skikkelse.

Henrik Petersens karriere inden for skuespillerforbundet var lige så imponerende. Valgt til bestyrelsen i 1979, tjente han som næstformand fra 1986 og blev formand for Dansk Skuespillerforbund i 1997, en position han beholdt indtil 2009. Hans efterfølger, Katja Holm, mindes ham som en "dygtig læremester" og en person, der "knoklede for vores branche".

Benjamin Boe Rasmussen, den nuværende formand for Dansk Skuespillerforbund, og tidligere minister Mogens Jensen har begge udtrykt deres dybe respekt og taknemmelighed overfor Petersens bidrag til dansk kulturliv og skuespillerfaget. 

Hans arv vil blive husket for hans bidrag til kunsten og for hans urokkelige støtte til skuespillerfagets udvikling i Danmark.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til familien og de pårørende i denne svære tid.