Efter massiv kritik: Nu lukker Bitz ned

Skrevet af Nicolai Busekist

04/09/2021
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.
Christian Bitz er blevet udsat for massiv kritik, efter DR-programmet 'Kontant' har sat fokus på sagen mellem Bitz og keramiker Kasper Würtz

Dagens topnyheder

Christian Bitz modtager massiv kritik og 'meget grimme kommentarer' på de sociale medier i disse dage. Det skriver B.T.

Det sker i kølvandet på, at DR-programmet 'Kontant' har lavet et afsnit om den sag, der har kørt mellem Christian Bitz og keramiker Kasper Würtz i flere år.

Tidligere på året fik Kasper Würtz i Østre Landsret medhold i, at Christian Bitz havde krænket hans ophavsret på en række af de keramikprodukter, som han blandt andet sælger i Imerco, Bahne og Kop & Kande.

Efter 'Kontant'-udsendelsen, der ikke blot handlede om Bitz-sagen, men også om andre kontroverser mellem designere og firmaer, der havde kopieret deres produkter, er det væltet ind med negative kommentarer på Christian Bitz' sociale medier.

Det er ikke blot på hans personlige sociale medier, at han møder massiv kritik. Det sker i høj grad også på mærkets sociale medier, der har brugernavnet 'BitzLiving' på både Facebook og Instagram.

Som et resultat af dette, har Bitz besluttet at lukke ned for kritikken, da der er blevet opsat begrænsninger for, hvem der kan kommentere på deres opslag. 

Christian Bitz oplyser i en SMS til B.T., at det ikke er ham selv, der varetage BitzLivings profiler på de sociale medier. Af denne grund er det ikke ham, der opsat disse begrænsninger. Han har dog set sig nødsaget til også at begrænse sin egne, personlige sociale medier.

"Jeg har selv slået kommentarer fra på mine egne sociale medier, fordi jeg modtog meget grimme kommentarer, og det gjorde min kæreste og børn også. Så p.t. er dialogen ikke så konstruktiv," skriver han i SMS'en til B.T.

Christian Bitz har under hele sagen holdt fast i, at han ikke har kopieret Würtz' design. Han har derimod flere gange forklaret, at hans stel 'bunder i en keramiktradition, der har flere hundrede år på bagen'.