Efter nye skræmmende detaljer i sagen om Emilie Meng: Hendes mor vil ikke kende til dem

Skrevet af Kamille Isaksen

18/01/2024
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Emilie Mengs mor har intet ønske om at høre de nye grusomme detaljer om drabet på hendes datter.

Dagens topnyheder

Den seneste uge har den skræmmende sag om Emilie Meng endnu engang blusset op i Danmark. Dette skyldes, at der er blevet offentliggjort nye skræmmende detaljer i anklageskriftet, som Dagens.dk blandt andet ikke har valgt at bringe med tanke på de pårørende. 

Mai-Britt Storm Thygesen har været bistandsadvokat for Emilie Mengs mor gennem hele denne turbulente periode. Hun har håndteret den delikate balance mellem at informere moren og samtidig beskytte hende fra de mest foruroligende aspekter af sagen. "Der er store dele af anklageskriftet, der ikke vil tjene noget formål at give en nærtstående indblik i," udtaler hun, og understreger, at der ikke er nogen grund til at påføre moren unødvendig smerte. 

Det skriver TV 2

Den tiltalte i sagen, den 32-årige mand, står over for alvorlige anklager, herunder bortførelse, voldtægt og drab på 17-årige Emilie Meng. Han har indtil videre erkendt sig delvist skyldig i frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige, men nægter sig skyldig i drabsforsøg og alle anklager relateret til Emilie Meng.

Men selvom det er Mai-Britt Storm Thygesens største sag i hendes karriere, har det dog ikke været nemt for hende. Dette skyldes sagens barske karakter, og at hun især hele tiden er opmærksom på, hvilke detaljer hun skal bringe videre til moren fra politiet, og hvilke hun skal holde for sig selv. "Jeg har påtaget mig rollen som den, der filtrerer og sørger for, at der ikke er nogen, der render efter dem," siger hun.

Det er vigtigt at bemærke, at bistandsadvokatens tilgang er i tæt samarbejde med Emilie Mengs mor. Hertil forklarer hun, at hun i løbet af den efterhånden lange sag har lært Emilie Mengs mor at kende og derfor ved, hvordan hun selv ønsker, at det skal gøres. 

Den kommende retssag i Næstved, der begynder den 14. maj, er planlagt til at strække sig over 18 dage. Mens sagens detaljer forbliver delvist skjult for offentligheden, er det Thygesens rolle at sikre, at Emilie Mengs mor modtager den nødvendige støtte og beskyttelse i denne svære tid.