Ekspert advarer: Ansigtsmasker mod coronavirus kan have den modsatte effekt

Brugen af ansigtsmasker kan være med til at øge risikoen for smitte. Foto: Shutterstock.

Hvis man har købt en maske, der skal beskytte mod coronavirus, skal den benyttes rigtigt. Ellers kan den potentielt øge risikoen for smitte. Det fortæller en amerikansk ekspert.

Det er den amerikanske 'Surgeon General', der er ude med advarslen om, at man skal være påpasselig med brugen af ansigtsmaske. I et interview på Fox & Friends har han udtalt, at man øger risikoen for coronasmitte ved at bære maske, hvis du ikke bærer den korrekt.

Jerome Adams, som er ansvarlig for det amerikanske sundhedsystem, har derefter på Twitter opfordret amerikanske borgere til at stoppe med at købe ansigtsmasker. 

Den vigtigste grund til opfordringen er, at plejepersonalet i det amerikanske sundhedssystem har svært ved at få adgang til ansigtsmasker, da maskerne bliver revet ned af hylderne overalt i USA. Hvis sundhedspersonalet ikke har adgang til ansigtsmaskerne, så vil man være med til at øge risikoen for smittespredning for alle andre. Men ligeledes skal man tage mange forbehold i brugen af masken, før det har nogen positiv effekt at bære den.

Spørgsmålet om, hvorvidt en ansigtsmaske virker mod smitte, har været vendt ved flere lejligheder i flere forskellige medier. Konsensus blandt eksperterne er, at helt almindelige ansigtsmasker generelt ikke har nogen effekt i forhold til smitte af coronavirus. 

De forbehold, man skal tage sig i kampen mod smitte er at hoste og nyse i sit ærme, ikke give hånd til andre, sørge for at vaske hænder jævnligt og eventuelt holde afstand til andre. Sundhedsstyrelsen har lavet en informationsside om coronavirus, som kan besvare de tvivlsspørgsmål, du skulle have.

En ansigtsmaske bæres korrekt sådan:

  • Før du tager masken på, skal du vaske hænderne med en alkoholbaseret håndsæbe eller gel
  • Dæk din mund og næse med masken, og sørg for, at der ikke er nogen huller mellem dit ansigt og masken
  • Undgå at røre ved masken, mens du bruger den; Hvis du gør det, skal du vaske hænderne med den alkoholbaserede sæbe eller gel
  • Udskift masken med en ny, så snart den er fugtig, og brug ikke den samme maske to gange 
  • Masken fjernes bagfra (rør ikke ved forsiden af ​​masken); smid den straks i en lukket skraldespand; vask hænderne med alkoholbaseret sæbe eller gel
Læs også

Tre-årig pige kaldte på sin far, mens hun blev voldtaget på et toilet på McDonalds

 

 

 

Dagens Gossip