Ekspert om Nets-salg: Betalingsdel kan være interessant

Når de pengestærke kapitalfonde kigger sig rundt for at se, hvad der kunne være interessant at lægge penge i, så er det sjældent, at et selskab som Nets dukker op.

Det er nemlig ikke hver dag, at der kommer et betalingsselskab i udbud, siger Robert Spliid, underdirektør i Nykredit Markets og ekstern lektor ved Copenhagen Business School.

På det seneste har flere medier erfaret, at en række kapitalfonde er i færd med at byde på Nets, der blandt andet står bag dankortet.

- På forhånd ved vi selvfølgelig ikke, hvad de kunne have af konkrete planer med Nets, påpeger Robert Spliid, som fortsætter med at give et bud:

- Kapitalfondene kan gå ind og finde en ny rolle for selskabet og tage en teknologisk risiko for, hvordan hele betalingssystemet skal udvikle sig videre.

Blandt en række medier rygtes det, at det er de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent som sammen med danske ATP er snublende tæt på at købe Nets.

Ud over at operere i Danmark har Nets også aktiviteter i en række andre lande, som kan være et springbræt til noget større og mere kontinentalt, vurderes det.

- Det kan være, at kapitalfondene vil bruge investeringen i en international sammenhæng. Det vil sige, at selskabet kan komme til at danne basis for mere end bare Danmark og Norge, vurderer Robert Spliid.

- Man kunne måske forestille sig et europæiske koncept, hvor de på et tidspunkt lader det indgå i en eller anden større helhed.

Købsprisen for dankortudbyderen skulle ifølge flere medier ligge på 15-17 milliarder kroner. Prisen taget i betragtning vil en investering i Nets heller ikke bare være et mindre punkt på dagsordenen for kapitalfondene.

- Det vil være en ret stor investering for kapitalfondene i forhold til det, de går og laver i deres hverdag. Det vil ikke bare være i småtingsafdelingen, men repræsentere en af de store investeringer, siger Robert Spliid.

Nets er i dag ejet af flere hundrede norske og danske pengeinstitutter med Danske Bank, Nordea og norske DNB som de største, mens Nationalbanken ejer cirka 10 procent.

Hos bankerne vil man af med Nets, fordi it-selskabet er blevet for stort og komplekst og ligger uden for bankernes spidskompetence.

/ritzau/

 

Dagens Gossip