Ekspert slår alarm: Beskyt din økonomi nu og undgå økonomisk tab

Emil Martesen

21 uger siden

|

26/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperten slår alarm.

Dagens topnyheder

Ægteskabelig lykke ikke altid er en garanti, og skilsmisser bliver mere og mere almindelige.

I den forbindelse står mange danskere over for økonomiske konsekvenser, de ikke havde forudset.

En central faktor, der ofte overses i ægteskabelige forhold, er betydningen af en ægtepagt, især når det kommer til fordelingen af pensionsopsparinger ved en skilsmisse. Det er et emne, der ifølge eksperter rammer kvinder særligt hårdt, da de ofte står svagere økonomisk efter en skilsmisse.

Det skriver Finans.dk.

En ægtepagt er ikke blot et juridisk dokument; det er en forsikring om en retfærdig deling af parrets samlede økonomi, herunder pensionsopsparinger, som ikke automatisk deles ved en skilsmisse.

Men trods denne viden er det stadig få par, der vælger at sikre deres fremtid gennem en sådan aftale.

Og det falder ikke på et tørt sted.

Valget, eller mangel på samme, kan have langsigtede økonomiske konsekvenser, især for den part, der måske har prioriteret familielivet højere end karrieren og dermed har en mindre pensionsopsparing.

Men det stopper ikke her.

Det er en udbredt misforståelse, at en ægtepagt kun er relevant for de velhavende.

I virkeligheden kan alle par drage fordel af den sikkerhed og klarhed, en ægtepagt bringer, især i en tid, hvor økonomisk uafhængighed og ligestilling mellem kønnene er i højsædet:

"Mit bedste råd til alle er at få udarbejdet en ægtepagt. Det er nemt, det er billigt, og det sikrer en fair og lige deling af pensionen, hvis nu ægteskabet ikke holder helt, til døden os skiller", siger Jens Christian Nielsen, rådgivningsekspert hos Velliv.

Som situationen står nu, er det klart, at der er et presserende behov for øget opmærksomhed og handling på dette område, for at sikre at ingen står økonomisk sårbar i tilfælde af en skilsmisse.