Elon Musk køber Twitter for svimlende beløb

Skrevet af Nicolai Busekist

25/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verdens rigeste mand, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter. Købsprisen lyder på 304 milliarder kroner.

Dagens topnyheder

Den amerikanske milliardær og Tesla-ejer, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter. Han har indgået en aftale med Twitters bestyrelse om at købe det sociale medie for 44 milliarder dollar, hvilket er svarende til cirka 304 milliarder kroner.

Det melder Twitter i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Med købet bliver Elon Musk eneejer af Twitter, der ikke blot er et socialt medie, der bliver brugt i hele verden. Det er samtidig også en af de mest benyttede beskedtjenester verden over.

De seneste tal fra Twitter selv lyder på, at der er 330 millioner månedligt aktive brugere på deres platform.

Der har i løbet af de seneste uger været forlydender om, at Elon Musk havde i sinde at købe Twitter. Nyheden blev for alvor spredt i sidste uge, men der har dog været en vis grad af usikkerhed om, hvorvidt Musk rent faktisk var seriøs om sine opkøbsplaner.

Nu er købet blevet bekræftet, hvilket ikke kun betyder, at Elon Musk bliver ejer af et af de største sociale medier i verden – det betyder også, at selskab bliver privatejet.

Af samme grund blev handlen med Twitter-aktier suspenderet på det amerikanske marked, hvilket skete kort inden meddelelsen om aftalen blev udsendt.

Da handlen med Twitter-aktier blev suspenderet, var aktien steget med fem procent i løbet af dagen. Det betyder, at aktien blev handlet til en kurs på 51,64 dollar, da man suspenderede handlen. Musk betaler dog en kende mere, da han betaler 54,20 dollar pr. aktie. 

Pengene til det enorme opkøb er dog intet problem for Elon Musik. Ifølge Forbes er han nemlig verdens rigeste mand, hvilket er en titel han har gjort sig fortjent til med en personlig formue på hele 297,7 milliarder dollar, hvilket svarer til 2043 milliarder kroner.

Den excentriske mangemilliardær var i sin tid med til at stifte PayPal, men er især kendt for at være manden bag Tesla og rumfartsselskabet SpaceX.