Elselskab med vild besked til kunder: Spar 35.000 kroner op, så du har råd til el til vinter

Foto: Shutterstock

Der varsles om en hård vinter, hvor det ikke ser ud til, at elpriserne falder. Tværtimod forventes det, at de fortsætter med at stige.

Udsigten til en hård vinter, der kommer til at byde på skyhøje elpriser, har fået et elselskab til at udsende en opfordring til deres kunder.

Læs også

Solgt i Netto-butikker over hele landet: Pitabrød tilbagekaldes

Sandsynligvis var der flere kunder, der var ved at få kaffen galt i halsen, da de hørte om opfordringen fra det svenske elselskab Varberg Energi.

De har nemlig meldt ud, at de råder deres kunder til at sætte 50.000 svenske kroner til side, for at sikre, at de har råd til at betale for vinterens kommende elregninger. Det svarer til godt og vel 35.000 danske kroner.

Han understreger dog, at ovenstående udelukkende gør sig gældende for de af Varberg Energis kunder, der bor i hus og har en variabel elpris.

Har man svært ved at finde så stor en sum penge, må man en tur i banken, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

"At tale med sin bank kan være et alternativ," siger Björn Sjöström, der er adm. direktør i Varberg Energi, til svenske SVT.

Ifølge elselskabet kan forbrugerne i den sydlige del af Sverige forvente en stor stigning i den variable elpris. Faktisk forventes det, at den vil være mellem tre og fire gange så høj, som den var sidste vinter.

Månedlige fakturaer, der sidste år lød på mellem 3.500 kroner og 6.900 kroner, forventes i år at lyde på mellem 10.300 kroner og 27.700 kroner, oplyser Varberg Energi.

"Vi vil gerne skabe opmærksomhed om, hvor høje elpriserne og elregningen kan være," fortæller Björn Sjöström.

"Jeg tror, ​​vi vil se højere priser og frem for alt meget variable eller volatile priser."

Ønsker man at reducere sine omkostninger, og dermed også modtage en mindre elregning, rådes man til at skrue ned for temperaturen i sin bolig.

Læs også

Søren Brostrøm med vaccineopfordring: Tag dem så hurtigt i kan

"Man skal forsøge at arbejde langsigtet og se på sit energiforbrug og se, hvad man kan gøre ved det," lyder det også fra Björn Sjöström.

 

Dagens Gossip