EM-projekt kan koste DBU 15 millioner kroner

Skrevet af admin

27/08/2014

Mest læste i dag

Omkostningerne ved at være vært ved fodbold-EM i 2020 kan være for store.

Derfor overvejer Dansk Boldspil-Union (DBU) at trække sit bud tilbage, efter at have haft besøg af det europæiske fodboldforbund (Uefa) for et par uger siden.

Det handler ifølge DBU-formand Jesper Møller om, hvor meget DBU er villig til at tabe økonomisk ved at være en af slutrundens 13 værter.

- Jeg har set begejstringen herhjemme, og hænderne har været langt over hovedet i forhold til at få EM til Danmark, men for to uger siden, da Uefa besøgte os, kunne jeg godt høre, at vi stod et stykke fra hinanden her.

- DBU's risiko i forhold til et økonomisk tab bliver op mod 15 millioner kroner. Vi har sagt, at de var vigtigt for Danmark og DBU at være en del af det her arrangement, fordi det er en enestående begivenhed, og fordi vi ellers aldrig ville kunne få et EM til Danmark.

- Så vi sagde før sommerferien, at vi var indstillet på at risikere et tab på fem millioner kroner på at få EM. Nu er vi oppe på 15 millioner kroner, og lige nu overvejer vi, om vi skal hæve beløbet til 10 millioner kroner som vores maksimale.

- Så mens hele verden tror, at vi bare får det arrangement, så melder vi nu ud, at "hallo, det er bestemt ikke sikkert", siger Jesper Møller.

Han skal de næste par dage opholde sig i Monaco sammen med de øvrige ledere fra de andre europæiske forbund. Og Jesper Møller vil tage sagen op med Uefa-præsident Michel Platini.

- Hvis Uefa virkelig mener noget med at bringe EM ud til europæerne, altså til de små lande, så er det nu.

Hvis man tror på, at vi kan hamle op med det omkostningsniveau, som lande i Øst- og Sydeuropa har, så har vi i Skandinavien ikke en chance.

- Til gengæld ved Uefa, at hvis vi kommer med et bud, så holder vi aftalen. Uefa ved, at vi har styr på sagerne herhjemme, siger Jesper Møller.

Han ved ikke, hvad det ender med.

- Vi har lavet en gennemarbejdet indstilling, men jeg vil lade min vurdering vente lidt, indtil jeg ved, hvad de næste dage i Monaco bringer, siger han.

Den 19. september bliver det afgjort, om København skal være en af værtsbyerne. Det er bestyrelsen i Uefa, den såkaldte eksekutivkomité, der skal træffe beslutningen i Geneve i Schweiz.

Da Danmarks nationalstadion Telia Parken ikke lever op til Uefa's kapacitetskrav på minimum 40.000 tilskuere, så skal Danmark håbe på at få dispensation. Uefa er indstillet på at give hele to dispensationer.

Det er meningen, at det omfattende EM-projekt skal være en engangsforestilling i 2020 for at markere 60-året for den første EM-slutrunde.

Disse 19 lande har budt ind på værtsskabet: Aserbajdsjan (Baku), Hviderusland (Minsk), Belgien (Bruxelles), Bulgarien (Sofia), Danmark (København) England (London), Makedonien (Skopje), Tyskland (München), Ungarn (Budapest), Israel (Jerusalem), Italien (Rom), Holland (Amsterdam), Irland (Dublin), Rumænien (Bukarest), Rusland (St Petersborg), Skotland (Glasgow), Spanien (Bilbao), Sverige (Stockholm), Wales (Cardiff).

/ritzau/