Endnu et europæisk land er under angreb: "Skuddene kommer fra Ukraine"

Skrevet af Mathias Madsen

27/04/2022
Legetøj i en ruin i Kyiv. Billedet er taget i slutningen af marts / Foto: Shutterstock
Legetøj i en ruin i Kyiv. Billedet er taget i slutningen af marts / Foto: Shutterstock
Krigen i Ukraine har efterhånden bredt sig ud over landets grænser.

Dagens topnyheder

Udbryderrepublikken Transnistrien, som er en selvudnævnt stat i det tidligere sovjetiske land Moldova, er ifølge 'landets' indenrigsministerium under angreb. 

Transnistrien har længe lagt grund til voldelige konflikter, da regionen har forsøgt at løsrive sig fra Moldova, hvilket Rusland har støttet, og mange har derfor frygtet, at Rusland præsident, Vladimir Putin, kan finde på at gå ind i Moldova for at 'befrie' Transnistrien i stil med Ruslands invasion af Ukraine.

Nu ser det ud til, at krigen i hvert fald er begyndt at brede sig til udbryderrepublikken. 

I går meldte flere medier om eksplosioner og angreb i Transnistrien, som 'landets' præsident kaldte for terrorangreb, og nu har 'landets' indenrigsministerium skrevet på deres hjemmeside, at landet ér under angreb.

Det lyserøde område mellem Moldova og Ukraine er udbryderrepublikken Transnistrien / Foto: Shutterstock

På hjemmesiden kan man læse, at der i går aftes blev observeret adskillige droner over den moldoviske landsby Kolbasna i Rybnitsa regionen, og at disse droner kom fra Ukraine. 

I morges omkring klokken 08:45 lød der ligeledes meldinger om, at landsbyen blev beskudt, og at skuddene også kom fra Ukraine.

Indenrigsministeriet skriver, at der endnu ikke er oplysninger om ofre, men at landsbyen er hjemsted for "det største ammunitionslager i Europa."

Ukraine har længe meldt ud, at de frygtede, at Rusland kan finde på at angribe landet fra Transnistrien, da udbryderepublikken er russisk støttet. 

Tirsdag advarede Ukraine ligeledes om, at Rusland var i gang med en såkald 'false flag'-operation, som skulle få det til at ligne, at Ukraine angriber Transnistrien.

Ifølge Ukraine er det Rusland, som står bag, fordi de ønsker at trække udbryderregionen med ind i krigen.