Engell: S-ønsker presser Thorning

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn, sætter statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon (S) under pres.

Med sin opfordring til at lade kommunerne investere mere i offentlige bygninger og anlæg for at få skabt flere arbejdspladser, har han sagt det højt, som mange andre i partiet tænker, siger politisk kommentator Hans Engell:

- Og da han er en central politiker, vil hans udmelding give genlyd og presse regeringen yderligere til at komme med en vækst- og jobpakke inden for de kommende måneder, siger Hans Engell til Ritzau.

Men i den socialdemokratiske top afvises det blankt at lette på anlægsloftet.

- Det vil ikke bare være at skyde sig selv i foden, men i begge ben og i begge arme, hvis vi får en ny henstilling fra EU, fordi vi ikke lever op til den henstilling, vi fik for 2013, siger finansordfører John Dyrby Paulsen til Politiken.

Heller ikke SF vil gøre op med den stramme økonomiske politik og lade kommunerne bruge flere penge på renovering og nybyggeri.

- Den budgetlov, regeringen har gennemført, står ved magt. Den giver en stærk styring af, hvor mange penge der bliver brugt, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen til Ritzau.

Også regeringens hjælp til de tusindvis af ledige, der står til at miste dagpengene, er under beskydning.

Langt størstedelen af baglandet hos Socialdemokraterne og SF angriber i hidtil uset omfang regeringens indsats, viser en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget.

82 procent af byrådspolitikerne i SF og 75 procent blandt de socialdemokratiske byrødder mener, at regeringen bør gøre mere, efter at den har opjusteret sit skøn over, hvor mange danskere, der ventes at ryge ud af dagpengesystemet i årets første seks måneder.

Og den type fejlskøn belaster regeringen, siger Hans Engell.

- Regeringens forfejlede beregninger har især i S og SF skabt mistillid. Et voksende antal både på Christiansborg og i kommunerne spørger sig selv, om de overhovedet kan regne med, at den politik, som regeringen fører, skaber vækst og flere job, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip