Erfarne medarbejdere på TV2 raser: Forrykt at droppe sexisme-dokumentar

Foto: Shutterstock.com

De har arbejdet på den siden september, men den bliver alligevel ikke til noget.

Journalisterne fra TV2 har haft frie tøjer til at arbejde på en dokumentar, som skulle undersøge de mange sager om sexisme og krænkelser på danske arbejdspladser. 

Det er dog nu bekræftet, at dokumentar-projektet bliver skrottet, da det er kommet frem, at flere af sagerne, der omhandler sexisme og krænkelser, drejer sig om TV2 selv.

Det skriver SE & HØR. 

Læs også

Mand har glemt adgangskode til Bitcoin-konto: Kan miste 1,5 milliarder kroner

De ønsker ikke at undersøge sig selv. Og det er noget, der vækker undren hos de erfarne medarbejdere på kanalen. 

"Det er da fuldstændig forrykt, hvis man vælger at droppe den dokumentar. Den har jo om noget vist sig at have sin berettigelse efter to gamle han-elefanter er faldet," siger en kilde til SE & HØR. 

Det er blandt sager som disse, der har medført, at de kendte nyhedsværter Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo er blevet fyret på TV2. 

Det skete efter, at kanalen indgik i et samarbejde med et eksternt advokatfirma, som skulle afdække sexisme- og krænkelseskulturen i koncernen. 

Nyhedschefen på kanalen Jacob Kwon bekræfter, at dokumentaren er droppet. Det skriver TV2.

"Vores vurdering er, at TV 2 grundlæggende ikke er de rigtige til at undersøge sig selv – og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv. Derfor går vi ikke videre med projektet," skriver Jacob Kwon, nyhedschef på kanalen. 

Han fortæller endvidere, at det ikke har været nogen nem beslutning at droppe dokumentaren. 

"Derfor har vi også meddelt de kilder, vi har haft kontakt med, at det står dem frit at udkomme i andre medier med deres historie."

Læs også

Nu vil supermarkedskæde vaccinere deres kunder mod coronavirus

 

Dagens Gossip