Esben Dalgaard advarer mod trend: Kræft er ikke fedt

Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix

Skuespiller Esben Dalgaard har udsendt en advarsel mod en ny trend, der er begyndt at sprede sig på de sociale medier.

Den kendte skuespiller Esben Dalgaard, der blandt andet er kendt for sine roller i 'Kastanjemanden', 'Hånd i hånd' og flere andre serier og film, har udsendt en advarsel.

Læs også

Advarer forud for kommende hedebølge: Pas på med dette

Han advarer nemlig mod at deltage i en trend, der i løbet af de seneste uger er begyndt at sprede sig på de sociale medier.

Konkret er der tale om en udfordring, der går ud på, at man skal dele billeder eller videoer af sine 'tan-lines'. Faktum er dog, at det langt fra er sundt at lade sig blive solskoldet, for at få disse kulørforskelle.

En af dem, der ved alt om, hvor farlig solen kan være, er netop Esben Dalgaard. Han fik nemlig konstateret modermærkekræft tilbage i 2012, og blev i 2017 konstateret kræftfri.

Sidste år fik Esben Dalgaard dog meddelelsen om, at der igen var blevet konstateret modermærkekræft, og at det denne gang havde spredt sig via blodet og sat sig mange steder i kroppen, herunder i leveren.

Det betyder, at han nu er nødt til at være i immunterapeutisk behandling, hvilket netop er, hvad der har givet ham anledning til at udsende sin advarsel på Instagram.

"Jeg er ikke på stranden med mine børn i dag. Jeg spiser ikke en is eller spiller minigolf. Jeg er til kræftbehandling, fordi jeg engang har fået for meget sol. For det er dét lægerne mener det er. En gammel solskade. Én skoldning. Én gang," skriver han.

Herefter skriver han, at han har kunne følge med i, at det er blevet en trend at konkurrere om, hvem der kan få de mest markante 'tan-lines', og om, hvem der kan få mest sol, hvilket han kalder for 'skræmmende'.

"Jeg er ikke normalt en type, der synes man overdrevet skal begrænse de unge mennesker. De skal lære at leve livet selv. Selvfølgelig. Men!!!! Én solskade venner. Én!!! Og det kan begrænses så nemt," skriver han.

Herefter sender han en klar opfordring til de unge mennesker om at huske at bruge solcreme, solhat og søge ind i skyggen, så man ikke får for meget sol.

Læs også

35-årig i kritisk tilstand efter voldsom arbejdsulykke

"HUSK nu solcreme, skygge og solhat. Husk det nu. Og husk jeres unger på det! Kræft er ikke fedt! Tro mig. Jeg ville hellere sidde i skyggen i et is-hus, end at ligge her lige nu," runder han sit opslag af.

Foto: Instagram

 

Dagens Gossip