EU med stor beslutning: Kan ændre flyrejser markant

Foto: Shutterstock

Europa-Kommissionen har foretaget en stor beslutning, som kan revolutionere flyrejsen for europæiske passagerer.

Det kan være træls at skulle sidde x antal timer i et fly med flytilstand slået til på mobilen og dermed ingen internet. Det kan godt få tiden til at føles lang.

Dog har det i nogle år været muligt at få wi-fi om bord på nogle fly, dog med en lidt langsom hastighed. Flytilstand kan dog være fortid inden længe, for Europa-Kommissionen har nemlig besluttet, at flyselskaber nu må udbyde 5G-teknologi om bord på fly.

Med de nye regler bliver der altså mulighed for at streame tv og musik - ja, generelt bliver normalt brug af telefonen muligt højt oppe i luften på de fly, som kan tilbyde 5G-teknologi om bord.

Planen vil "aktivere innovative tjenester for mennesker" og hjælpe europæiske virksomheder med at vokse, siger Thierry Breton, som er EU-kommissær for EU's indre marked i en erklæring ifølge TV 2.

- Himlen er ikke længere en grænse, når det kommer til de muligheder superhurtige, højkapacitetsforbindelser tilbyder, lyder det blandt andet fra Thierry Breton i en erklæring.

Det har siden 2008 været muligt for europæiske flyselskaber at tilbyde wi-fi om bord på flyene.

Udfordringen her har dog været, at de tilgængelige båndbredder har været afhængige af satellitter med langsomme hastigheder til følge. Det skulle det nye forslag altså råde bod på.

Der er deadline for, at EU-medlemslandene kan gøre 5G-frekvensbåndene til rådighed for fly 30. juni 2023. Det er altså om lidt over 6 måneder.

Læs også

DMI melder ud: Lørdag bliver slem

 

Dagens Gossip