EU-parlamentariker fra DF forlader partiet i protest

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Rikke Karlsson forlader partiet.

Det skriver hun i en pressemeddelelse.

Rikke Karlsson klandrer partiet for ikke at kunne få udleveret et regnskab fra fonden Feld og sammenslutningen af partier Meld, hvor hun sidder sammen med sine tre partifæller i EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og Jørn Dohrmann.

I 2014 blev hun valgt til EU-Parlamentet med 9205 personlige stemmer, mens spidskandidaten, Morten Messerschmidt, fik 465.758 personlige stemmer.

Rikke Karlsson protesterede, da hun skulle underskrive, at hun deltog ved møder i Meld (Movement for a Europe of Liberties and Democracy), en europæisk sammenslutning af partier, og Feld (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy), som er en fond.

Siden har hun erkendt, at hun underskrev sit medlemskab af Meld og Feld, da hun i juli 2014 kom i EU-Parlamentet.

- Som ny parlamentariker underskrev jeg i juli 2014 så mange forskellige erklæringer, at jeg med skam må melde, at jeg ikke havde været fuldt klar over, hvad de dækkede over, skriver Rikke Karlsson.

- Jeg handlede i fuld tillid til min gruppeformand, Morten Messerschmidt, som havde adskillige års mere erfaring, end jeg havde.

Siden foråret 2015 har Rikke Karlsson forgæves forsøgt at finde ud af, hvilke midler der er i de to fonde, som rummer DF's fire EU-parlamentarikere.

- Jeg har dog her i august fået en mail fra Messerschmidt, hvor han løseligt redegør for nogle af midlerne i 2015. Dette dog uden at der var vedlagt bilag eller dokumentation herfor, skriver Rikke Karlsson.

Ifølge EU-Parlamentet har fondene flere millioner kroner, hvoraf en stor del af beløbet er brugt.

Det er ikke første gang, at DF mister et EU-parlamentsmedlem. 8. marts 2011 gik Anna Rosbach Andersen fra partiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip