Everton snubler i Premier Leagues topstrid

21/01/2014

Everton mistede mandag aften et vigtigt skridt i Premier Leagues topstrid, da det kun blev til 1-1 ude mod West Bromwich Albion.

Gæsterne kunne med en sejr have rykket op på en fjerdeplads - en placering, der efter sæsonens sidste runde vil udløse Champions League-deltagelse næste år.

Og det tegnede til den forventede sejr til udeholdet, da belgiske Kevin Mirallas fem minutter før pausen gjorde det til 1-0 til Everton efter fint forarbejde af landsmanden Romelu Lukaku.

West Bromwich havde for første gang sin nye manager - spanieren Pepe Mel - med på bænken.

Han havde valgt at starte med den franske angriber Nicolas Anelka på toppen på trods af, at klubbens hovedsponsor - Zoopla - tidligere mandag havde opsagt samarbejdet med West Bromwich i kølvandet på Anelkas antisemitiske fejring af en scoring.

Franskmanden så ikke ud til at være påvirket af virakken, og sammen med sine holdkammerater søsatte han fra anden halvlegs start et godt tryk mod udeholdets mål.

Og med et kvarter igen kom belønningen for hjemmeholdet, da den uruguayanske forsvarsspiller Diego Lugano flot headede udligningen i mål.

Dybt inde i overtiden troede Evertons Sylvain Distin, at han havde scoret sejrsmålet for gæsterne, men han blev helt korrekt dømt offside.

Og dermed endte det med en pointdeling, hvilket betyder, at Everton fortsat er på sjettepladsen i Premier League.

West Bromwich fik tilkæmpet sig et vigtigt point, der er med til at holde nedrykningsstregen stangen. Holdet er placeret på 13.-plads med fire point ned til den ubehagelige side af stregen.