Få danskere ved det: Søvnekspert advarer om denne oversete fare, der holder dig vågen om natten

Skrevet af Emil Martesen

30/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Særligt én overset fare holder folk vågen om natten.

Dagens topnyheder

Mange af os har en tendens til at snacke lige før sengetid, men ifølge søvnekspert Katherine Hall kan valget af snack have en betydelig indflydelse på kvaliteten af din søvn.

Mens de fleste fokuserer på koffein eller sukker som de primære syndere, der forstyrrer søvnen, peger Katherine Hall på en ofte overset faktor: salt.

Katherine Hall anbefaler en overraskende erstatning for dine sædvanlige saltede snacks som chips eller saltede nødder.

Det løfter hun sløret for til The Mirror:

"Bananaer indeholder tryptophan, en aminosyre, der fremmer melatonin, og magnesium, en muskelafslappende. Begge fremmer afslapning og søvn", forklarer hun.

Så næste gang du føler trangen til at snacke før sengetid, kan en banan være det bedste valg.

Men det stopper ikke her.

Ifølge Katherine Hall kan saltede snacks føre til 'superficiel søvn', hvor søvnen ikke er dyb og ofte involverer forstyrrelser som hyppige toiletbesøg:

"Natriumrige måltider resulterer i væskeophobning og øget blodtryk, hvilket gør det svært for kroppen at slukke helt", siger hun.

Søvneksperten samarbejder med Get Laid Beds for at undersøge, hvordan en ændring i kostkultur kan være nøglen til at løse problemer med søvnløshed:

"Dette kan ofte gå under radaren, når vi taler med folk om deres ernæring og søvn".

Så næste gang du har problemer med at falde i søvn, så kan det være værd at overveje, hvad du spiser før sengetid. En simpel ændring i dit aftensnack kan gøre en verden til forskel for din nattesøvn.