Udsender advarsel til alle brugere af dette telefon-mærke: Ignorering vil koste dig mange penge

30/08/2023 12:43

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre, hvis du ejer en telefon af dette mærke.

Mest læste i dag

Mens Android-brugere fortsat downloader apps i god tro, advarer sikkerhedseksperter fra Trend Micro om en ny og farlig trussel, der kan give hackere fuld adgang til personlige bankoplysninger.

Denne nye trussel, kaldet MMRat Trojan, er ikke kun i stand til at registrere tastetryk og skærmindhold, men kan også fjernstyre offerets enhed for at udføre banksvindel og stjæle penge.

Det skriver det britiske medie The Mirror.

Ifølge Trend Micro bliver Android-brugere inficeret gennem falske apps, der distribueres på websteder, der udgiver sig for at være officielle appbutikker:

"MMRat er ofte downloadet fra phishing-websteder, der udgiver sig for at være officielle appbutikker. Brug altid betroede platforme som Google Play Store", lyder det fra sikkerhedsteamet.

Og selvom de fleste af de berørte brugere i øjeblikket er i Sydøstasien, understreger Trend Micro, at truslen kan sprede sig globalt i en alarmerende hastighed. Derfor bør brugere verden over også være på vagt.

Trend Micro benytter samtidig lejligheden til at anbefale brugerne til at opdatere sin Android-telefon til den nyeste software, da dette kan reducere chancen for at blive målrettet af malware.

Desuden bør brugerne være forsigtige med at give apps adgangstilladelser, især i forhold til Androids Tilgængelighedstjeneste, som MMRat udnytter.

Så næste gang du overvejer at downloade en ny app til din Android-telefon, tænk to gange og følg sikkerhedsanbefalingerne for at beskytte dig selv mod denne nye og farlige trussel.