Får du penge tilbage i skat, bør du læse denne vigtige advarsel

Skrevet af Nicolai Haugsted

11/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
“Smæk røret på!” lyder advarslen fra politiet.

Dagens topnyheder

Med forventningen om en glædelig overraskelse på bankkontoen for tusindvis af danskerne der har betalt for meget i skat, følger en skarp advarsel fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Netop som Skattestyrelsen gør klar til at udbetale de overskydende skatter fredag den 12. april, stiger bekymringen for digitale svindelnumre.

Politiets bekymring kommer i kølvandet på den positive nyhed om skattepenge, der er på vej tilbage til borgerne. De udtrykker en klar forventning om, at svindlere også har markeret datoen i kalenderen, ivrige efter at udnytte situationen til deres fordel.

I en udtalelse delt på det sociale medie X, fremhæves det, hvor vigtigt det er at være på vagt:

"Ser du frem til fredag, hvor Skattestyrelsen udbetaler overskydende skat? Desværre er der efter al sandsynlighed også svindlere, der glæder sig til at sende svindelmails og sms’er."

For at imødekomme denne trussel, er politiets råd både enkelt og bestemt:

"Udlever aldrig personlige oplysninger i telefon eller på nettet. Smæk røret på! Slet mail/sms!"

Skattestyrelsen selv har ikke været tavs om risikoen. På deres hjemmeside understreger de, at der er observeret en bølge af falske kommunikationer, som udgiver sig for at være fra styrelsen. De påpeger, at ægte korrespondance fra Skattestyrelsen aldrig vil indeholde specifikke beløbsoplysninger eller anmode om personlige bankdetaljer.

Med politiets og Skattestyrelsens råd i mente, er det op til hver enkelt borger at beskytte sig selv og deres finansielle oplysninger mod disse digitale trusler.