Facebook lukkede for forlagsside på grund af en bogs forside: Du gætter aldrig hvorfor

Skrevet af Jakob A. Overgaard

169 uger siden

|

18/02/2021
Denne forside fik forlagets facebook-konto lukket.
Denne forside fik forlagets facebook-konto lukket.
Det kom som noget af en overraskelse for direktør Harald Tellerup, da Forlagets Tellerups forlagskonto på Facebook pludselig blev lukket. Ifølge den amerikanske mastodont var det, fordi forlaget solgte knive og sex.

Dagens topnyheder

Selvfølgelig var der hverken produkter af seksuel karakter eller knive til salg via Tellerups Facebook-konto, så umiddelbart mente direktør Harald Tellerup, at Facebook selvfølgelig ville lukke op for virksomhedens konto, så snart de indgav en klage.

"Da vi undersøgte sagen, viste det sig, at vores konto var blevet lukket, fordi vi solgte en bog-serie, der havde en daggert på forsiden," fortæller direktøren og henviser til titlen Black Dagger Brotherhood, som er en af forlagets helt store successer. "Samtidig er flere af vores forsider blevet scannet og vurderet til at have indhold af seksuel karakter," fortsætter Harald Tellerup, der dog understreger, at langt de fleste af deres bøger henvender sig til børn og unge.

Hos Facebook har man valgt at besvare forlagets henvendelse med absolut tavshed. Det har gennem 14 dage ikke været muligt at få et svar på, hvorfor Facebook vælger at lukke forlagets konto.

Det var denne bog, der lukkede forlagets annonceside.

"Det er rigtig vigtigt for forlaget at få åbnet op for kontoen igen, da vi netop står overfor lanceringen af to nye Black Dagger Brotherhood-bøger, og Facebook er vores største markedsføringskanal," fortæller Harald Tellerup, der føler sig fuldstændig magtesløs i kampen om at få adgang til sin annonceringskonto igen.

Ud over selv at have prøvet at komme igennem til Facebook, har forlaget også været i kontakt med et større Facebook-bureau, der efter egen vurdering har direkte adgang til Facebooks kundeservice. Det har stadig ikke båret frugt, og bureauet har nu anbefalet, at forlaget starter en helt ny konto hos Facebook, idet der ikke kommer nogen henvendelser tilbage fra det sociale medie.

Dagens.dk har forsøgt at få en kommentar fra Facebook, men det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at Facebook ikke er vendt tilbage på vores henvendelse. Imens står Forlaget Tellerup med håret i postkassen og håber på, at de igen kan få adgang til deres annonceringskonto inden deres lanceringsplaner falder helt til jorden.

Kan du forstå, hvorfor Facebook vælger at lukke for Tellerups annonceringskonto?