Fængselsleder: Ekstreme skal afskæres i lukkede fængsler

Forslaget om at isolere radikaliserede fanger kræver, at man ændrer måden, man placerer fanger på. Det vurderer fængselsinspektør i Vridsløselille Fængsel Kim Andersen.

Hvis man skal afskære radikaliserede indsatte fra at påvirke andre indsatte, er det kun lukkede fængsler, man kan gøre det i, siger han.

- Vi har typisk indsatte med lange domme siddende i lukkede fængsler, inden de på et tidspunkt bliver overført til et åbent fængsel.

- Men hvis de til den tid stadig er radikaliseret, så risikerer man at sætte dem ud i større fællesskaber, hvor man risikerer, at de påvirker andre indsatte. Ellers skal man lave om på den måde, vi har placeret indsatte, siger Kim Andersen.

Han henviser til, at de nye fængsler i Østjylland, Nyborg og det, der åbner på Falster, er indrettet til, at man vil kunne sektionere ned til meget mindre enheder for at kunne håndtere særlige grupperinger.

- Det kunne være radikaliserede indsatte, men også indsatte med misbrug eller bandetilhørsforhold.

Forslaget er blevet rejst af blandt andet Fængelsforbundets formand, Kim Østerbye, efter først angrebene på satirebladet Charlie Hebdo i Paris og siden efter weekendens angreb i København. Begge gange var gerningsmændene tidligere indsatte.

Derfor vil han afskære radikale indsatte fra at påvirke andre indsatte.

- Hvis vi skal have en chance for at påvirke de her unge mænd, så bliver vi nød til at fjerne kilden til det, der sætter spørgsmålstegn ved alle os andre, siger Kim Østerbye til Ritzau.

Fængselsinspektør Kim Andersen er enig, men han mener, at forslaget skal suppleres.

- Isolation, i den forstand at de her indsatte afskæres fra at kunne yde indflydelse på andre indsatte, kan godt give mening. Der er lige det "men", at man skal foretage sig noget for at af-radikalisere dem.

Der findes ifølge Kriminalforsorgen fem lukkede og otte åbne fængsler i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip