FAKTA: Sådan brevstemmer du

Folketingsvalget nærmer sig, og på torsdag åbner valgstederne.

Har man ikke mulighed for at stemme på torsdag, er det muligt at brevstemme, men man skal skynde sig, for fristen udløber tirsdag.

Læs her, hvordan du brevstemmer.

* Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot den kommune, hvor du bor.

* Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.

* Du skal huske at medbringe gyldig legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.

* Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, det vil sige på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.

* Brevstemmer du i udlandet, skal du være opmærksom på, at du skal brevstemme i så god tid, at brevstemmen kan nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang. Ved dette folketingsvalg er det torsdag 18. juni klokken 9.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip