Faldende priser på mælk og svin gør ondt på landmænd

Danske landmænd fik færre penge i kassen for deres svin, mælk og korn i første kvartal i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- De samlede priser for salgsprodukter faldt med i alt 12,9 procent i forhold til året før, skriver Danmarks Statistik.

- Dette skyldes især et fald for svin på 15,4 procent, da denne vejer tungest blandt de animalske salgsprodukter, mens mælk faldt hele 26,6 procent, lyder det.

Kornprisen faldt med 12,4 procent, mens der var mere positive nyheder for pelsavlerne med en stigning på pelsskind på 18,8 procent i forhold til året før.

Samtidig med, at indtægterne fra landbrugets produkter falder, så stiger udgifterne.

Det betyder, at jordbrugets såkaldte bytteforhold er forringet med 10,1 procent i første kvartal 2015 i forhold til samme kvartal sidste år. Bytteforholdet er forholdet mellem priser på salgsprodukter og priser på forbrug og investeringer i produktionen.

For mens priserne på landbrugets produkter altså faldt 12,9 procent i forhold til samme kvartal sidste år, så faldt det samlede prisindeks for forbrug og investeringer kun med 3,1 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip