Fantastisk nyt til danskerne: Populært fradrag stiger

Foto: Shutterstock

Ændringen får betydning for mere end en million danskere. Næste år stiger både kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen nemlig.

Er du blandt de mange danskere, der har glæde af kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen, er der god grund til at smile.

Læs også

Hurtig beslutning var guld værd for østjysk mand

Næste år vil begge dele nemlig stige lidt. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

I forhold til kørselsfradraget satsen for kørsel på mellem 25 og 120 kilometer stige med 0,08 kroner per kilometer. Det siger nemlig fra 1,90 kroner per kilometer til 1,98 kroner per kilometer.

Satsen for kørsel på over 120 kilometer får også et lille nøk op, men dog ikke en nær så stor stigning som kørsel under 120 kilometer. Satsen stiger nemlig fra 0,95 kroner per kilometer til 0,99 kroner per kilometer.

Befordringsgodtgørelsen for kørsel i egen bil stiger også for de 20.000 kilometer stige. Her lyder stigningen på 0,07 kroner, da satsen stiger fra 3,44 kroner per kilometer til 3,51 kroner per kilometer.

Ifølge Ritzau stiger satserne næste år, da der er en formodning om, at benzinpriserne fortsat vil stige i det kommende år.

"Selv om bilerne fortsat kører længere på en liter benzin, hvilket giver flere kilometer at fordele de samlede udgifter på, påvirker den højere benzinpris satsen i en opadgående retning," siger Jane Bolander, der er formand for Skatterådet, i pressemeddelelsen.

Ifølge Jane Bolander er det også en medvirkende faktor til de stige satser, at det forventes, at udgifterne til vedligeholde af bilerne stiger.

"Derudover forventes udgifterne til vedligehold af bilerne også at stige. De forhold påvirker også satsen yderligere i en opadgående retning," siger hun.

Læs også

'Stormester' vender tilbage: Første deltager afsløret

Ifølge Ritzau er der omtrent 1,2 millioner danskere, der hvert år får fradrag for transport mellem hjem og arbejdsplads, eller som får godtgørelse for erhvervsmæssig kørsel i egen bil.