FC Vestsjælland-træner: På ferie med en god fornemmelse

FC Vestsjælland spillede søndag sidste kamp i denne sæsons Superliga, da det blev til en 3-1-sejr over Silkeborg.

Sejren ændrer ikke på, at både FC Vestsjælland og Silkeborg rykker ned i 1.division, men FC Vestsjællands træner Michael Hansen kunne alligevel bruge sejren til flere ting.

- Vi fik en sejr, som vi i tabellen ikke kan bruge til så meget, men den betyder, at vi kan gå på ferie med en god følelse. Det var rart med tre point, og vi kan gå på ferie med en fornemmelse af, vi kan vinde fodboldkampe, siger Hansen.

FC Vestsjælland sagde før kampen farvel til Jan Kristiansen, Apostolos Vellios, Dennis Sørensen og Michael Lumb, som alle forlader klubben.

Sportsdirektør Jacob "Gaxe" Gregersen beskriver afskeden med spillerne som en naturlig konsekvens af nedrykningen.

- Økonomien i 1. division er begrænset i forhold til Superligaen, og udskiftningen i truppen har selvfølgelig i høj grad noget med økonomi at gøre. Man kan ikke bare fortsætte på samme niveau, og vi er godt forberedte på situationen.

- Vi er jo i fuld gang med vores treårsplan. Nedrykning har ændret rigtig meget på, hvordan vi ser på os selv, og hvad vi har at gøre med økonomisk. Det handicapper vores projekt med et år i Superligaen, siger han.

I januar skiftede FC Vestsjælland også meget ud i spillertruppen, og det kostede i starten af forårssæsonen, hvor holdet ikke fik skrabet point sammen i de første fem runder. Det er træner Michael Hansen opmærksom på.

- Vi har lært meget af det i vinter. Vi skal arbejde meget med formen og være skarpe fra start, for der er ikke tid til at spille sig i form i de første fem kampe, som vi gjorde det i år. Vi skal være klar fra start med mange nye spillere, og derfor holder vi også kun 14 dages ferie.

- Det spil, vi har vist i de sidste kampe, hvor vi både har været i stand til at holde godt på bolden og spille direkte, det skal vi holde fast i til næste sæson.

- Vi kommer til at få nogle kampe, hvor vores modstandere vil pakke sig, og det skal vi kunne håndtere, siger Hansen.

Sportsdirektør Gregersen understreger, at opbakningen til Michael Hansen er total.

/ritzau/

 

Dagens Gossip