Festival med gemmesteder: En Northside-succes

16/06/2014 17:49

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis man skal tro musikfestivalen Northsides talsmand, John Fogde, så var årets festival den bedste nogensinde. Og det trods lange køer ved indgangen fredag og problemer med et nyt betalingssystem.

- Det er ikke bare den største, men også den mest ambitiøse og bedste udgave af Northside, vi nogensinde har afviklet. Det er en særlig stor fornøjelse for os, da vi synes, at vi har taget et kvantespring i forhold til udviklingen af festivalen, siger han.

Northside er gået fra 5000 gæster i 2010 til i alt 35.000 gæster i år. Derudover er festivalpladsen i Ådalen i Aarhus også blevet udvidet fra 29.000 til 42.000 kvadratmeter.

- Det har givet nogle udfordringer i forhold til opbygningen. Der var meget mere plads, som skulle fyldes ud med scener, boder, toiletter med mere. Det har været en kæmpe arbejdsopgave ikke bare for vores produktionshold, men også for vores mange frivillige.

- Men jeg synes, at pladsen blev markant mere interessant end de tidligere år. Meget flottere og mere engagerende og med langt flere hemmelige områder, man kunne gemme sig væk i, forklarer han.

Ligesom tidligere år var festivalen dog ikke helt fri fra problemer. Blandt andet stod festivalgæsterne i lange køer ved indgangen til festivalpladsen, og det nye betalingssystem, Payband, og dankort-automaterne fungerede ikke optimalt.

- Der skal ikke lægges skjul på, at vi havde en masse problemer og børnesygdomme fredag. Men da vi rammer lørdag, og de første gæster er kommet ind, er det tydeligt, at vi har rettet op på problemerne, siger John Fogde.

Årets Northside er nu slut, men festivalen kan ikke endnu ikke fortælle andet end, at festivalen vil foregå 12.-14. juni 2015 igen i Ådalen i Aarhus.

- Vi skal i gang med en lang evalueringsproces, og vi skal have kigget på økonomien. Først efter det, vil vi i efteråret melde noget ud om de første navne og billetsalg, siger John Fogde.

/ritzau/