Fie Laursen skal i retten

Skrevet af Mathias Busekist

17/03/2021
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Fie Laursen, den kendte realitystjerne, skal møde i retten.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at en hel malstrøm af influencere har været i politiets søgelys, da de har reklameret for virksomheder og produkter via deres Instagram- eller Facebook-profiler, hvor de har tusindvis af følgere. 

Denne gang er det den garvede realitystjerne Fie Larusen, der ifølge Forbrugerombudsmanden har brudt reglerne. Hun skulle angiveligt have lavet skjult reklame, hvorfor hun har været til afhøring hos politiet. 

Det skriver SE og HØR.

Fies afhøring fandt sted for mere end et år siden, men det er først nu, hun har modtaget et brev om, at hun skal møde op i Københavns Byret til november. 

Hun er nemlig blevet stævnet, da Forbrugerombudsmanden mener, at influenceren har lavet skjult reklame og bryder reglerne, da hun ikke placerer ordet reklame, det korrekte sted, hvilket Fie Laursen mener er "latterligt". 

"De mener, jeg har lavet skjult reklame. De mener ikke, jeg har skrevet det rigtigt – man skal skrive det foran og ikke bagved," forklarer Fie Laursen til SE og HØR, om de tekster til diverse opslag på Instagram, hvor hun blandt andet har reklameret for et rejsebureau.

Grunden til, Fie Laursen mener, at det er latterligt, er, at hun ikke ved, hvor hun skulle vide det fra. 

"Hvor skal man vide det fra? Jeg har jo sagt reklame og givet udtryk for det flere gange," forklarer Fie Laursen om sine posts, der ikke overholder reglerne. 

Fie forklarer slutteligt til SE og HØR, at hun mener, at de udelukkende går efter hende, da de har et personligt problem med hende.

Har før vækket opsigt

Fie Laursen har før vækket opsigt med kommentarer som disse. Hun kom blandt andet i mediernes søgelys, da hun fortalte i en TikTok-video, at hun var konveteret til Islam. 

Hun havde været udsat for en forfærdelig oplevelse, hvor hendes hunde var stukket af. Hun valgte herefter at bede til Allah, og det måtte tilsyneladende have virket, da hun nogle minutter efter blev genforenet med sine hunde. 

Dette sætter Fie nogle ord på i en TikTok-video. 

"Efter at have læst koranen og have så mange venner, der er muslimer, der valgte jeg at tage en chance. Fordi det var det, der kaldte på mig."