FIFA's præsident med chokerende udtalelser: I dag føler jeg mig som en handicappet migrantarbejder fra Afrika

Skrevet af Mathias Madsen

19/11/2022
Foto: FIFA
Foto: FIFA
FIFAs præsident chokerede samtlige tilstedeværende journalister, da han i dag åbnede sin tale med at sige, at han føler sig handicappet og som en migrantarbejder, hvorefter han sammenlignede homoseksuelles problemer med diskrimination med rødhåredes.

Dagens topnyheder

FIFA's præsident, Gianni Infantiono, har skabt stor debat blandt fodboldfans over hele verden. 

Det gjorde han med sine udtalelser ved en pressekonference i forbindelse med VM i Qatar i dag, lørdag. 

Her sammenlignede den østrigsk/italienske præsident blandt andet homoseksuelles diskriminationsproblemer med rødhåredes, ligesom han startede pressekonferencen ud med at sige:

"I dag har jeg meget stærke følelser. I dag føler jeg mig qatarisk. I dag føler jeg mig arabisk. I dag føler jeg mig afrikansk. I dag føler jeg mig homoseksuel. I dag føler jeg mig handicappet. I dag føler jeg mig som en migrantarbejder."

"Vi er blevet belært om mange ting af europæere. Jeg er europæer. Jeg mener, at det, vi europæere har gjort rundt omkring i verden de seneste tre tusinde år, bør undskyldes de kommende tre tusinde år, før vi giver moralske lektioner til folk," udtalte han desuden. 

Han uddybede derudover, at han "ved, hvordan det er at blive diskrimineret," da han blev "mobbet," fordi han var rødhåret, da han var yngre. 

Disse udtalelser har siden skabt stor debat på blandt andet de sociale medier, hvor én for eksempel har skrevet: "Sammenlignede FIFA's præsident lige det at være homoseksuel i et arabisk land med at være rødhåret?"

"Jeg kan ikke tro på, at det er et ægte citat," har en anden skrevet, og en tredje har skrevet: "Jeg vidste, at han ville sige noget dumt, men hold da op..."

Andre har kaldt talen for en "omgang skrammel," og flere har påpeget, at europæernes frygtelige handlinger før i tiden ikke bør give Qatar frit lejde til at diskriminere homoseksuelle i dag. 

"Dette [red. talen] kommer til at gå over [i historien] som en af de værste taler i Infantinos tid," lyder én af de mange kommentarer til talen desuden. 

Infantiono fortsatte talen med at slå fast, at Qatar "bekymrer sig" om migrantarbejdere, mens han til gengæld anklagede verdenspressen for at være ligeglade med handicappede mennesker. 

"Alle er ligeglade. Alle er ligeglade," udtalte han. 

Hans timelange tale blev afsluttet med ordene: "[...] Vi organiserer et verdensmesterskab. Vi organiserer ikke en krig. Se på byen. Den er smuk. Folk er her for at fejre. Vi ønsker at være fodboldfolk. Vi er ikke politikere."