Fik coronavaccine fra AstraZeneca: To personer døde af blodpropper

Skrevet af Mathias Busekist

165 uger siden

|

21/03/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fik AstraZeneca-vaccinen, og de er nu døde af blodpropper. Det næste skridt bliver, at man vil undersøge, om der er en sammenhæng mellem blodpropper og vaccinen.

Dagens topnyheder

Det er blevet bekræftet. at yderligere to nordmænd, der fik coronavaccinen fra AstraZeneca, er døde af blodpropper. 

Det beretter landets lægemiddelstyrelse i en pressemeddelelse søndag aften.

"Vi har fået melding om to tragiske dødsfald på Rikshospitalet hos de to patienter, som har været indlagt med et specielt sygdomsbillede," siger den medicinske fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen.

Den ene, som nu er afgået ved døden, var ansat i sundhedssektoren, ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Det betyder, at der i alt er tre personer, der er døde efter at have modtaget coronavaccinen fra AstraZeneca. Tidligere på ugen blev det nemlig meldt, at en person var død efter at have fået vaccinen. 

Lægemiddelstyrelsen i Norge vil ikke udelukke, at der kan være en sammenhæng med vaccinen, og det vil nu blive undersøgt i samarbejde med Det Europæiske Lægemiddelgentur. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

Sygdomsbilledet, som man har set hos flere patienter, viser blodpropper og et lavt antal blodplader. Det er ikke noget, man ser efter vaccinationen med andre vacciner, der bliver brugt i Norge.

I Danmark er der ligeså to personer, der er døde efter at have modtaget coronavaccinen fra AstraZeneca.

Det blev dog også bekræftet, at to medarbejdere fra Region Hovedstaden blev indlagt med alvorlige symptomer efter at have modtaget vaccinen. 

De sjældne symptomer blev dermed også indberettet herhjemme, hvorfor man valgte at sætte brugen af AstraZeneca-vaccinen i bero i 14 dage.